Gull, glitter og stas. Det Kongelige Slott er glamorøst og forseggjort, trass i en meget nøktern fasade.
Gull, glitter og stas. Det Kongelige Slott er glamorøst og forseggjort, trass i en meget nøktern fasade. Vis mer

Forbi gardistene

For femte år på rad har du muligheten til å snike deg forbi gardistene - helt lovlig - for å ta en nærmere titt på kongelig pomp og prakt. Billetter til de kongelige gemakker kan du kjøpe fra og med 1. mars.

Publisert
Sist oppdatert

Ute i god tid

Ded holder nemlig ikke å møte opp på måfå om du vil være med på omvisning på slottet. Du må ha billett, og den må være kjøpt på forhånd. Du får kjøpt adgangskort hos billettservice, og salget åpnet 1. mars.

På samlebånd

Guidene får det travelt. Omviserne tar med grupper på maks 50 personer i gangen, og viser deg de viktigste rommene i 1. og 2. etasje. Du kan besøke slottet mellom 15. juni og 15. august. Omvisningene går mandag-torsdag og lørdager mellom klokken 10 og 1640, og for engelskspråklige er det omvisninger klokken 1400 og 1420. Grupper starter tre ganger i timen, og turen rundt i de fornemme rommene tar omkring en time. Ønsker du en privat omvisning for en gruppe bestiller du dette skriftlig, direkte fra slottet (Åpent Slott, Det Kgl. Slott, 0010 OSLO) eller på fax (nr 22 04 89 53).

Slottsparken, derimot, er åpen hele året og hver dag kan du se vaktavløsning klokken 1330.

Kongelig

Den kongelige residens ble oppført av arkitekt Hans Ditlev Linstow 1824-48 ved enden av Karl Johans gate under kong Carl Johan. Adressen er imidlertid Drammensveien 1, trass i en førsteklasses plassering aller øverst på Karl Johan.

 • Les mer om Slottets spennende historie

 • BILDER: Fra Statsrådsal til himmelseng

 • BILDER: Audiens, middag og ball..
 • Mer kongelig omvisning

  Har du ikke fått nok av kongelig pomp og prakt, kan du ta turen rundt i verden for å beundre edle riksregalier. Se blant annet verdens største diamant i London.

 • Storbyferie med gull og diamanter.
 • Vi bryr oss om ditt personvern

  dinside er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

  Les mer