Foto: US Air Force Photo Foto: US Air Force Photo
Foto: US Air Force Photo Foto: US Air Force PhotoVis mer

For vått!

Det regnet for mye, og de reisende ønsker penger tilbake.

November er en stusslig måned her nord, og det er lett å la seg friste av sydhavsdrømmer om evig sol og sommer. Klagerne i denne saken ville til et sted med sol og varme i november, men fikk i stedet fem dager med regn.

Tropiske regnskyll

Klagerne valgte å reise til Seychellene på jakt etter en ukes sommer i november. Men fem av de syv dagene høljet regnet ned. I ettertid mener klagerne at klimatabeller peker ut november, desember og januar som de våteste månedene på denne øygruppen. De mener at dette er en vesentlig opplysning, og at reiseselskapet skulle informert dem før de kjøpte billettene. Klagerne krever prisavslag på grunn av ødelagt ferie.

Mot normalt

Seychellene ligger i tropene, og det vil komme nedbør hele året. Mest i form av korte og heftige skurer om natten. Gjennomsnittet for november er 17 dager med nedbør, mot 14 dager som i årsgjennomsnitt. Reiseselskapet MauriTravel beklager at klagerne fikk et vått opphold, men fremholder at dette ligger innenfor normalvariasjonen i området. De mener at antall forventede soltimer for de fleste er langt viktigere enn antall dager med regnskyll. I november kan tilreisende regne med ca. syv timer sol per dag, mot åtte som årsgjennomsnitt.

Vanlig med regn i tropene

Reklamasjonsnemnda for selskapsreiser bekrefter at turarrangører plikter å gi informasjon om forhold som må antas å være av betydning for den reisende. MauriTravel opplyser at klimaet på Seychellene er tropisk, med forholdsvis høy luftfuktighet. De fremgår også at tropiske regnskyll kan forekomme. Dette er etter nemndas vurdering korrekt informasjon og tilstrekkelig detaljert. At de reisende opplever unormalt vær, er ikke å regne som mangel i følge pakkereiselovens paragraf 6.1. Klagerne får i dette tilfellet ikke avslag i prisen.

Artikkelen fortsetter under annonsen

Mange klager

Noen klager på for mye vann, andre får for lite. Sjekk hvordan det gikk med de som måtte greie seg uten varmtvann hele ferien. Noen får for mye av det våte, i form av alkohol, og nektes å reise. Fikk paret som ble nektet ferie på grunn av at flykapteinen mente de var for beruset, penger tilbake?.

Ble din ferie en katastrofe? Vi forteller hvordan du går frem for å klage.

Billig ferie i siste liten?

Har du noe ferie til overs? I vår oppdaterte restplassoversikt finner du de siste og billigste reisene som er tilgjengelig på markedet. Flere gode tips for hvordan ferien blir rimelig finner du i Reis Billig skolen. Er du ute etter å bestille charterferie for sommeren, kan du finne de fleste tilbudene i markedet ved hjelp av vårt chartersøk.

Ta en titt i Din Reiseguide, og se hva andre synes om ditt reisemål. Her kan du også legge inn karakterer selv eller skrive et reisebrev! Her kan du sjekke om flyet ditt er i rute.