For shoppaholics

Utvalget i Oslo kan ikke sammenlignes med hva du kan finne i Skandinavias to største hovedsteder.

Hva er så dette? Designersnop i et butikkvindu i Stockholm selvsagt ...
Hva er så dette? Designersnop i et butikkvindu i Stockholm selvsagt ... Vis mer
[Ugjyldig objekt (NAV)]

Både Stockholm og København har utvalg som kan friste den mest kresne. Men kanskje er det lettere å ta en kjapp handletur i den danske hovedstaden.

Temashopping i Stockholm

Utvalget er bra, åpningstidene hyggelige. Prisene er omtrent som hjemme, men når kronekursen er god, er det likevel litt å spare. Fra Stockholms handlegater greier du neppe å vende tomhendt hjem. Men det lønner seg å planlegge handleturen litt. Shoppingstrøkene ligger spredt rundt i de forskjellige bydelene, og hver har sin karakter.

Frister det med små designbutikker, hippe klær og avantgarde moter, går du til Söder og Götagatan. Moteglade bør også finne frem til en av byens mest kjente handlegater, Biblioteksgatan. Hele året er det søndagsåpent på Nordiska Kompaniet - NK - på Norrmalm. Dette kjøpesenteret kan tilby det meste, spesielt av klær, men også av kosmetikk, interiørvarer og svensk designglass. Fristende men dyrt handler du på Sturegallerian og i området rundt. I smugene i Gamla Stan kan du finne masser av små antikvitetsbutikker, kunsthåndverk, og moderne design. Men prisene er ikke spesielt lave. Er det interiør du jakter på, kan KLARA by på frisk skandinavisk design både ved City og på Södermalm. Mange kjenner også litt mer klassiske R.O.O.M som er etablert i Oslo, men som opprinnelig ble etablert i Stockholm hvor de har et 5.000 kvadratmeter stort handelshus på Kungsholmen.

Artikkelen fortsetter under annonsen

I førjulstiden byr selvsagt svenskene på julemarkeder. På Skansen og på Stortorget i Gamla Stan finner du de mest kjente, hvor du kan handle både mat og gaver.

Shopping på Strøget.
Foto: Ireneusz Cyranek/Wonderful Copenhagen Foto: Ireneusz Cyranek/Wonderful Copenhagen
Shopping på Strøget.
Foto: Ireneusz Cyranek/Wonderful Copenhagen Foto: Ireneusz Cyranek/Wonderful Copenhagen Vis mer

Instant shopping i København

Antikk, porselen, innbo og klær. København har et intimt shoppingområde i sentrum, som vil tilfredsstille de aller fleste. Strøget er gågaten som strekker seg fra Kongens Nytorv til Rådhusplassen, og som kan tilby alt fra klær til hi-fi og interiør. Det er eksklusive butikker som Prada, Chanel og Louis Vuitton, og billigkjeder som H&M. På Amagertorv, som ligger langs Strøget, finner du hele tre Royal Copenhagen-butikker (porselen, krystall og antikviteter), sølvsmeden Georg Jensen og Illums Bolighus. I København sentrum finner du også mange kjøpesenter som har det meste.

København har andre handleområder som ikke er like kjente som Strøget. Kronprinsensgade kan by på motebutikker som Munthe, Simonsen, Stig P og Bruuns Bazaar. Grønnegade er en smal gate med hyggelige hus og små butikker som selger alt fra kule klær til moderne designerprodukter. Latinerkvarteret var et av byens fattigere strøk, men hvor man nå finner et alternativt shoppingområde med klesbutikker, platesjapper, bokhandlere og tegneserieforretninger. Her selges både brukt og nytt. Parallelt med Strøget ligger Kompagnistræde og Læderstræde - til sammen går de under navnet Strædet. Dette er et av byens triveligste handlegater med hyggelige antikkforretninger for bøker, porselen og lignende, og små uavhengige forretninger.

Alle de ovenfor nevnte gatene er steder som er lokalisert i sentrum, i nærheten av Strøget. Nørrebro er København kanskje heteste bydel. Her går de unge, kule på kafé og bar, og her kan man shoppe etter antikviteter, klær, eksotisk mat og nips.

Butikkene i sentrum holder søndagsåpent i desember.

  • Hvor trives vi best med severdighetene? For deg som jakter på opplevelser.
  • Se våre vurderinger i konklusjonen.
  • Tilbake til hovedartikkelen.