For handlefrelste: Mall of America

Penger til overs? Ta turen over Atlanteren og handle deg gal i megakjøpesenteret Mall of America i Minneapolis.

Mall of America har selvfølgelig et eget "Chapel of love" hvor du kan gifte deg. Vis mer

Minneapolis blir nå lansert som det nye store shoppingmålet i USA. Med et av verdens største kjøpesentre, og løfter om sjokklave priser skal byen nå avlaste storebror New York som shoppingens mekka.

Kjøpesenteret Mall of America er trekkplasteret. Med sine ufattelige 390.000 kvadratmeter fordelt over tre etasjer, rommer gigantsenteret mer enn 500 butikker. Vareutvalget er følgelig enormt og bør tilfredstille selv den mest kresne. Har du ambisjoner om å svinge innom de fleste av disse bør du sette av rikelig med tid. Det har blitt estimert at med ti minutter i hver butikk vil rundturen ta mer enn 86 timer.

Her kan du spare!

Billig er det også. Lill Hildal fra Flyaway Tours bekrefter at folk flest lar seg imponere av de lave prisene.

- Fristes du av merkeklær er dette stedet for deg. Priser godt under det halve er ikke uvanlig. I tillegg har Minneapolis blitt fritatt for moms på klesartikler. I USA utgjør dette vanligvis 12,5 prosent av kjøpesummen, sier Hildal til DinSide Reise.

Mall of America er også et mekka for det siste og mest obskure i teknologiens verden. Her tilbys alt tenkelig og utenkelig av elektroniske og tekniske morosaker. Men husk, kjøper du elektriske artikler må du også skaffe deg en omformer. Strømstandarden i USA er 110 volt.

Megalomani!

Blir det for mye shopping finnes flere attraksjoner. Her fra "underwater world". Vis mer

Amerikanerne er gode til å slå på stortromma, og Mall of America har blitt et symbol på nettopp det. Siden gigantsenteret åpnet i august 1992, har mer enn 230 millioner mennesker vært på besøk. Det er mer enn Disney World, Graceland og Grand Canyon til sammen! Senteret har satt seg som mål å tilby absolutt alt. Og med egen avis, eget universitet og en ’frequent walker’ klubb innenfor murene må de kunne sies å være godt på vei.

Plenty med morro


Blir shoppingen litt voldsom kan man ’slappe av’ med en tur i en av senterets tre fornøyelsesparker. Camp Snoopy har mer enn 20 forskjellige attraksjoner, og er utstyrt med berg-og-dalbane samt pariserhjul. Underwater World kan by på intime møter med hai og sverdfisk. Et lite Legoland har også funnet veien vestover. Det finnes videre 14 kinoer, åtte nattklubber samt mer enn 50 restauranter, skulle sulten melde seg.

Her bestiller du

En av de billigste måtene å komme seg til Minneapolis er med såkalte Shop ’til you drop turer arrangerert av Flyaway Tours i samarbeid med Sydenbutikken. En weekend i Minneapolis, med tre netters overnatting kommer på kr 4.830, eventuelt kr 4.990 skulle man velge å bo mer sentralt i byen. Et annet, men litt dyrere alternativ, er å organisere reisen selv. Iceland Air har tur/retur billetter fra kr 4.500, ekslusiv hotell. Det billigste hotellet vi fant var Exel Inn hvor et dobbeltrom koster rundt 560 kroner.

Beklager – dette elementet er ikke lenger tilgjengelig.