Kart over Lanzarote (fra Apollo)
Kart over Lanzarote (fra Apollo) Vis mer

For deg som er faktainteressert

Her er de kalde fakta om de fire store Kanariøyene:

Publisert

Fuerteventura

Foketall og areal: Fuerteventura er den nest største av Kanariøyene (1.731 km2), men har kun 50.000 innbyggere. Øya ligger ca. 100 kilometer fra kysten av Marokko.

Kredittkort: Kredittkort aksepteres i de større turiststedene som Corralejo og Jandía, men ellers blir kortene akseptert i begrenset utstrekning.

Kommunikasjon: Veinettet er velutbygd og lokalbusser kjører på hele øya. Det er rimelig å kjøre taxi. Bilferge finnes mellom Corralejo og Playa Blanca på Lanzarote, tar ca. 45 minutter.

Strender: Kilometerlange sandstrender med hvit finkornet sand og krystallklart vann. Noen sorte lavastrender. Leter du lit vil du kunne finne din egen uberørte strand. Sterke understrømmer og store tidevannsforskjeller – noe som gjør at sanden kan forsvinne fra mindre strender.

Gran Canaria

Folketall og areal: Det bor ca. 700.000 mennesker på Gran Canaria. Arealet er på 1.523 km2.

Kredittkort: Kredittkort aksepteres de aller fleste steder. Minibanker finnes på alle større reisemål.

Kommunikasjon: Meget gode bussforbindelser og godt drosjetilbud. Bil- og mopedutleie de fleste steder.

Strender: Mange finkornete strender over hele øya. Den største strekker seg fra Playa del Inglés til Maspalomas og er over åtte kilometer lang. Stranden i Puerto Rico er ikke stor – kun 400 meter (trangt om plassen). Fin lavastrand i Playa del Cura som er vel verdt et besøk!

Tenerife

Folketall og areal: Tenerife har ca. 665.000 innbyggere og et areal på 2.055 km2.

Kredittkort: Aksepteres nesten over alt. Minibanker på alle større resiemål.

Kommunikasjon: Gode lokale bussforbindelser på øya. Det er billig å kjøre drosje. Bil- og mopedutleie er utbredt.

Strender: Strendene på Tenerife er for en stor del kunstig anlagt med lavasand. Dette gjelder Playa de las Americas, El Medano, Los Cristianos, Los Gigantes. På nordsiden i Puerto de la Cruz finnes det fem saltvannsbassenger samt en 150 meter lang strand med lavasand.

Lanzarote

Folketall og areal: Lanzarote har ca. 80.000 innbyggere og har et areal på ca. 800 km2.

Kredittkort: Kort aksepteres på de aller fleste steder. Minibanker i Puerto del Carmen og Arrecife.

Kommunikasjon: Lokalbussene går til og fra Arrecife. Taxi fra Arrecife til Puerto del Carmen koster ca. 80 kroner. Daglig fergeforbindelse til Fuerteventura fra Playa Blanca.

Strender I Puerto del Carmen finner du en lang, finkornet og langgrunn sandstrand. Langs hele kysten, fra Puerto del Carmen til Arrecife ligger flere nydelige sandstrender, bl.a. i Los Pocillos og Matagorda. I nærheten av Playa Blanca, lengst syd ligger mange fine sandstrender, blant annet Papagayastranden.

Mer om

Vi bryr oss om ditt personvern

dinside er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer