Fontenen får 25.000 kroner hver dag

Men bader du her, sliter du.

Fontana di Trevi er et must for turister å besøke når de er i Roma. Fontenen får inn cirka 25.000 kroner hver dag. Foto: Glefs
Fontana di Trevi er et must for turister å besøke når de er i Roma. Fontenen får inn cirka 25.000 kroner hver dag. Foto: Glefs Vis mer
Publisert
Sist oppdatert

Romas mest berømte fontene heter Fontana di Trevi. Den stod ferdig i 1762 og er 26 meter bred og 20 meter høy, og er absolutt verdt å få med seg dersom du befinner deg i storbyen.

Men du bør absolutt ikke bade i fontenen, selv om skuespiller Anita Ekberg gjorde det i filmen «La Dolce Vita» fra 1960. Gjør du det, kan du bli mistenkt for å stjele penger.

>>>Det straffer seg å bade her

Bringer lykke

Hver dag kaster turister mynter i fontenen, og det sies at de gir en netto på 25.000 kroner hver dag. Disse pengene går til hjemløse og fattige i Roma, ifølge Wikipedia.

Fontana di Trevi blir nemlig sett på som en ønskebrønn. Det sies at du bør kaste en mynt over skulderen i fontenen ved et besøk. Dette vil bringe lykke og sikre at man kommer tilbake til «den evige stad».

Så hvor mange mynter bør du kaste i fontenen? Det kommer an på hva du ønsker deg.

En mynt skal gi lykke, to er for romantikk og tre er for drømmen om ekteskap.

Klikk her for å se hva du bør gjøre i Roma og Nord-Italia!

Se de forrige episodene av FRI her:

FRI del 1: Dette er verdens største cruiseskip

FRI del 2: Sydlig galskap i Key West

FRI del 3: Denne byen tør ingen å forsikre

Vi bryr oss om ditt personvern

dinside er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer