Folk og røvere i Kristiansand

For to uker siden ba vi leserne kåre Norges beste sommerby. Seieren gikk til Bergen. Som en knallsterk nummer to kom Kristiansand.

Obligatorisk i Kristiansand: Kardemomme By midt i Dyreparken.
Obligatorisk i Kristiansand: Kardemomme By midt i Dyreparken. Vis mer
[Ugjyldig objekt (NAV)]

- I Kristiansand er det liv året rundt, sier Kristiansand Dyreparks administrerende direktør, Reidar Fuglestad til DinSide Reise.

På kartet

- Det er mange ting som bidrar til å sette Kristiansand på kartet. De fleste som kommer hit, kommer jo for å besøke Dyreparken, sier Fuglestad temmelig ubeskjedent med innlagte bløde konsonanter.

Han sier at Kristiansand sentrum er verdt et besøk.

- Her er det mye liv. En kan gå langs fiskebrygga og langs festningen.

Dyreparkdirektøren vil ikke ut med hvor mange besøkende Dyreparken har hatt hittil i år.

- Men jeg kan si så mye som at det er som i fjor og da var det et godt år. Som alltid.

På Dyreparens hjemmesider finner vi ut at over en halv million mennesker besøkte parken i fjor.

Byguide

Jan Olav Bollman er daglig leder på nettstedet Kristiansand AS Han skryter først og fremst av en vakker skjærgård.

- En bør leie en båt eller bli med på en av charterbåtturene til Lillesand eller Søgne. Der er det fint, veddu, sier Bollmann.

Han anbefaler videre Dvergsøya i byfjorden.

- Dvergssøya er en sabla fin øy. Her kan en bade og her det et flott hus, Vogts villa, som er verdt å se på.

Artikkelen fortsetter under annonsen

Dvergsøya er regulert til friareal. Her er det fritt frem for å benytte seg av brygger, vakre svaberg, enger og jorder. Vogts villa er tegnet av Arnstein Arnberg - som også står bak Oslo Rådhus – for kaksen David Vogt. I denne villaen har blant annet sørlands-dikterne Halvorsen og Krag funnet seg til rette. Det er nå satt i gang oppussing av villaen, og på sikt er det lansert planer for å tilrettelegge øyas fasiliteter i større grad enn i dag. Man ønsker at flere får tilgang til øya. Fokuset er satt på kultur.

Sjø og skjærgård er stikkord når Kristiansands-befolkningen skryter av byen sin. Destinasjon Sørlandet foreslår fem ting du ikke må gå glipp av i Kristiansand – sjekk det ut her.

Ut på tur?

Frister et aldri så lite avbrekk i hverdagen? I restplassoversikten finner du de siste og billigste reisene som er tilgjengelig på markedet. Vil du bestille charterreiser, får du oversikten her.

Lurer du på om flyet er i rute? Det kan du finne det ut på vår kontinuerlig oppdaterte oversikt for flygninger med SAS, Braathens og Widerøe her. Ta en titt i Din Reiseguide og se hva andre synes om ditt reisemål. Her kan du også legge inn karakterer selv eller skrive et reisebrev.