Folk dør i varmen

Hetebølgen i Sørøst-Europa har tatt hundrevis av liv.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

Hetebølgen som har lagt seg over Sørøst-Europa har fått fatale følger for hundrevis av mennesker.

Med temperaturer på mer enn 40 grader, har det ikke akkurat vært behagelig i land som Hellas, Serbia, Ungarn, Romania og Makedonia den siste uken.

Opp til 500 mennesker har dødd som følge av ekstremvarmen i Ungarn, skriver den britiske avisen The Guardian. Grunnen er at de får hjerteslag, pustebesvær og andre ondter som følge av høye temperaturer.

I Serbia og Hellas og Bosnia brenner skogene ned, og i Makedonia har strømnettet brutt sammen. I de to sistnevnte landene har myndighetene erklært at det er "nasjonal krise".

45 grader

Hele Balkan har vært plaget av ekstremt høye temperaturer. I Beograd ble det målt 43 grader på det meste, i Bulgaria har makstemperaturen vært på 44 grader. Greske meteorologer har varslet temperaturer opp mot 45 grader, og myndighetene ber folk holde seg i ro innendørs.

Hittil har 30 personer dødd av varmen i Romania siden juni. 19.000 har blitt innlagt på sykehus, de fleste av dem med pusteproblemer.

I Italia har populære badebyer i Puglia måttet evakuere på grunn av skogbranner. Fire personer døde da de ble omringet av skogbrann.

Hetebølgen skal fortsette i hvert fall ut uken, og er den andre hetebølgen som rammer disse områdene. Den første kom i juni. Det er allerede klart at dette blir den varmeste sommeren i Hellas på 100 år.

Kilde: The GuardianLyst til å diskutere?

Besøk vårt debattforum!