Nordmenn foretrekker vinterferie på stranda...
Nordmenn foretrekker vinterferie på stranda...Vis mer

Født uten ski på beina

Stadig flere nordmenn velger bort skituren til fordel for strender og varme. Vinterferievinneren er Spania.

Nordmenn foretrekker hvit sand fremfor hvit snø. Det viser tall fra Statistisk sentralbyrås reisevaneundersøkelse. 49 prosent av alle nordmenn som dro på vinterferie i 1998 dro ut av Norden, en tredjedel av disse fant veien til Spania.

Elendig skigåere

Videre er tallenes tale klare; nordmenn er ikke gode til å gå på ski. En fjerdedel av befolkningen synes det er svært vanskelig å komme seg helskinnet ned en bratt og svingete bakke. Og jentene er verst; dobbelt så mange kvinner som menn synes det er vanskelig å kjøre ned en bratt bakke.

Hele seksti prosent av deltakerne i Statistisk sentralbyrås undersøkelse forteller at de ikke har spent på seg skiene en eneste gang det siste året i forkant av undersøkelsen.

[Ugjyldig objekt (NAV)]

I verdenstoppen

Den Norske Reisebransjeforenings reisestatistikk viser at 1,1 millioner nordmenn dro på pakketur i fjor. Denne statistikken fanger ikke opp de som reiser utenom charteroperatørenes pakketurer, og foreningen antar derfor at to millioner reiste utenlands i fjor. Med disse tallene seiler nordmenn opp blant de ledende i verden hva antall utenlandsreiser angår. Spania og Kanariøyene er nordmenns favorittreisemål året sett under ett. Nesten en halv million av oss reiste i fjor på chartertur til Spania.

...fremfor vinterferie med snø og is.
...fremfor vinterferie med snø og is. Vis mer

Lengre hjemmefra - støre lykke


Nordmenn blir allikevel langt dristigere, og stadig flere reiser lengre. Den Norske Reisebransjeforeningens statistikk viser at stadig flere reiser til Østen, Australia, Sør-Amerika og Afrika.

- Vi har mer penger til overs, men i dag prioriterer nordmenn opplevelser mye sterkere enn for noen år siden, sier administrerende direktør Rolf Forsdal i reisebransjeforeningen.

Nordmenns yndlingsreisemål ser du i denne artikkelen.

Ut på tur?

Lyst på et avbrekk i hverdagen? I restplassoversikten finner du de siste og billigste reisene som er tilgjengelig på markedet. Vil du bestille charterreiser, får du oversikten her.

Lurer du på om flyet er i rute? Det kan du finne det ut på vår kontinuerlig oppdaterte oversikt for flygninger med SAS, Braathens og Widerøe her. Ta en titt i Din Reiseguide og se hva andre synes om ditt reisemål. Her kan du også legge inn karakterer selv eller skrive et reisebrev.