Foto: Air France
Foto: Air FranceVis mer

Flyvertinne arrestert for tyverier fra passasjerer

Skal ha stjålet klokker, smykker og kredittkort fra håndbagasjen.

En flyvertinne i Air France er arrestert, mistenkt for å ha stjålet verdisaker fra sovende passasjerer.

Den 47 år gamle flyvertinnen skal over lengre tid ha gått gjennom håndbagasjen til sovende businessklassepassasjerer og stjålet smykker, klokker, penger og kredittkort.

Fra mars 2009 til juli 2010 skal hun ha loppet 150 personer for verdisaker. Hun skal ha sagt at grunnen var at hun var i økonomiske vanskeligheter, skriver Sydney Morning Herald.

Politiet skal ha blitt oppmerksom på tyveriene da fem passasjerer rapporterte at de manglet tilsammen 4.000 euro etter en flytur fra Paris til Tokyo.

Ettersom flere sporadiske tyverier ble anmeldt på Air Frances langflyvninger, ble besetningslistene på flyturene sammenlignet, og flyvertinnens navn dukket opp på alle flyvningene der passasjerer meldte om tyverier.

I ettertid skal kolleger ha sagt at de reagete på hennes dyre livsstil. Blant annet skal hun ha kommet til jobb i en dyr sportsbil, skriver Daily Mail.

Unngå å bli rundstjålet i luften

Det er heldigvis få tilfeller av tyverier ombord på flyet. Men vit at verdisakene dine ikke er helt trygge dersom de ligger i bagasjehyllen, og du tar deg en lur. Da er det hakket sikrere å oppbevare verdisaker i en bag eller veske du har under flysetet foran det. Vikle gjerne en fot rundt en av remmene, så merker du lettere om noen flytter på vesken.

Pass på ved bagasjebåndet

Det er ikke ofte noen er freidige nok tl å stjele ombord på et fly. Da er det lettere å komme unna det hvis tyven snapper med seg en koffert som ikke er sin i bagasjehallen. Derfor bør du være rask til å stille deg opp ved bagasjebåndet når flyet ditt har landet. Ikke sus bort tid i taxfreebutikken før du har hentet kofferten din. Da risikerer du at noen har tatt den med seg.