Flyturister tenker klima

Nesten en tredjedel av nordmenn vil betale klimabillett neste gang de skal ut og fly.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

29,8 prosent av norske reisende vil betale klimakvoter neste gang de skal ut å fly. Og mest miljøengasjerte er vestlendingene. Det viser en undersøkelse gjennomført av Star Tour i april.

Nesten 2.100 nordmenn fra hele landet ble spurt i undersøkelsen, som ble gjennomført i mars og april i år. Samme undersøkelse ble gjennomført i januar, og resultatene viser at nordmenn er blitt mer opptatt av miljø når de skal ut og fly.

Mens tre av ti vil betale klimabillett for flyturen, svarer 43,7 prosent at de er villige til å betale mer for et miljøvennlig hotell eller bosted. 64,7 prosent mente at reisearrangørens miljøengasjement var fra litt til svært vesentlig.

Klimabillett

Vil du begynne å kjøpe klimabillett for dine flyreiser? (Avsluttet)
Nei(52%) 32
Ja(31%) 19
Kanskje på noen av reisene(18%) 11
Avstvemningen er ikke styrt og reflekterer kun lesernes egne meninger.


Tanke og handling

Gode intensjoner er bra, men på spørsmål om hvor mange som faktisk betalte klimabillett for siste flytur, svarer bare 11,3 prosent ja, mens altså 29,8 prosent sier de vil kjøpe klimabillett for sin neste reise.

Videre svarer 27,9 prosent at de er engasjerte i miljøspørsmål generelt, mens 46,1 prosent sier de er litt engasjerte. 64,5 prosent svarer at det er all medieomtalen som har gjort dem mer miljøengasjerte og bevisste.

Som et resultat av undersøkelsen vil Star Tour fra slutten av denne uken tilby sine kunder å kjøpe klimabillett for sine reiser gjennom selskapets nettside. De tre klimaorganisasjonene Star Tour samarbeider med er Climate Care, Atmosfair og Mitt Klima.