- Flytrafikken går som normalt

Etter terrorangrepene i Paris har Frankrike innført full kontroll ved grensene.

<b>GÅR SOM NORMALT:</b> Helgens flyavganger til Frankrike vil gå som planlagt, til tross for terrorangrepene som rammet Paris fredag kveld. Foto: OLE PETTER BAUGERØD STOKKE
GÅR SOM NORMALT: Helgens flyavganger til Frankrike vil gå som planlagt, til tross for terrorangrepene som rammet Paris fredag kveld. Foto: OLE PETTER BAUGERØD STOKKE Vis mer
Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

Fredag kveld ble Paris rammet av en rekke terrorangrep. Som følge av det er det innført unntakstilstand i hele Frankrike, noe som kan innebære sterke begrensninger for bevegelsesfrihet.

Utenriksdepartementet opplyser på sine nettsider at de ikke har fått noen indikasjoner på at nordmenn er skadet eller drept i terrorangrepene, men at de fortsatt jobber med å kartlegge situasjonen.

Har du tenkt deg til Paris eller Frankrike de nærmeste dagene, bør du følge med på informasjon fra Utenriksdepartementet.

- Uoversiktelig

Hvis du befinner deg i Paris, så ber Utenriksdepartementet deg om å holde deg i ro der du befinner deg, og ellers følge råd fra politiet og andre lokale myndigheter.

Situasjonen er uoversiktlig. Utenriksdepartementet ber nordmenn som oppholder seg i Paris, om å følge råd fra politiet og lokale myndigheter, holde seg i ro der de befinner seg, og kontakte sine nærmeste pårørende i Norge for å fortelle hvordan de har det.

Pårørende og nordmenn i området som trenger bistand, kan kontakte Utenriksdepartementet på telefonnummer 23 95 23 95

Skal du til Paris?

Flyavganger til Paris, i hvertfall fra Gardermoen, skal denne helgen i utgangspunktet gå som planlagt, som Dagbladet meldte i 02-tiden i natt.

Utenriksdepartementet opplyser også om at fly- og togtrafikken nå går som normalt, men at franske myndigheter har innført full kontroll ved alle grensepasseringspunkter.

- Det er derfor viktig å ha med seg pass på reiser til og fra Frankrike. Husk at pass er eneste gyldige norske legitimasjonsmiddel i Frankrike, skriver Utenriksdepartementet.

Det er ikke utstedt noe råd fra myndighetene om å la være å reise til Paris eller Frankrike nå, men følg med på UDs Facebook-sider for å holde deg oppdatert.