- Flytrafikken går som normalt

Etter terrorangrepene i Paris har Frankrike innført full kontroll ved grensene.

GÅR SOM NORMALT: Helgens flyavganger til Frankrike vil gå som planlagt, til tross for terrorangrepene som rammet Paris fredag kveld. Foto: OLE PETTER BAUGERØD STOKKE
GÅR SOM NORMALT: Helgens flyavganger til Frankrike vil gå som planlagt, til tross for terrorangrepene som rammet Paris fredag kveld. Foto: OLE PETTER BAUGERØD STOKKE Vis mer
Publisert
Sist oppdatert

Fredag kveld ble Paris rammet av en rekke terrorangrep. Som følge av det er det innført unntakstilstand i hele Frankrike, noe som kan innebære sterke begrensninger for bevegelsesfrihet.

Utenriksdepartementet opplyser på sine nettsider at de ikke har fått noen indikasjoner på at nordmenn er skadet eller drept i terrorangrepene, men at de fortsatt jobber med å kartlegge situasjonen.

Har du tenkt deg til Paris eller Frankrike de nærmeste dagene, bør du følge med på informasjon fra Utenriksdepartementet.

- Uoversiktelig

Hvis du befinner deg i Paris, så ber Utenriksdepartementet deg om å holde deg i ro der du befinner deg, og ellers følge råd fra politiet og andre lokale myndigheter.

Situasjonen er uoversiktlig. Utenriksdepartementet ber nordmenn som oppholder seg i Paris, om å følge råd fra politiet og lokale myndigheter, holde seg i ro der de befinner seg, og kontakte sine nærmeste pårørende i Norge for å fortelle hvordan de har det.

Pårørende og nordmenn i området som trenger bistand, kan kontakte Utenriksdepartementet på telefonnummer 23 95 23 95

Skal du til Paris?

Flyavganger til Paris, i hvertfall fra Gardermoen, skal denne helgen i utgangspunktet gå som planlagt, som Dagbladet meldte i 02-tiden i natt.

Utenriksdepartementet opplyser også om at fly- og togtrafikken nå går som normalt, men at franske myndigheter har innført full kontroll ved alle grensepasseringspunkter.

- Det er derfor viktig å ha med seg pass på reiser til og fra Frankrike. Husk at pass er eneste gyldige norske legitimasjonsmiddel i Frankrike, skriver Utenriksdepartementet.

Det er ikke utstedt noe råd fra myndighetene om å la være å reise til Paris eller Frankrike nå, men følg med på UDs Facebook-sider for å holde deg oppdatert.

Vi bryr oss om ditt personvern

dinside er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer