Flytende Mayahotell

Et svensk firma vil ta i bruk avansert militærteknologi for å lage verdens første flytende luksushotell.

Flytende Mayahotell

  1. Prosjektbildene


Firmaet som planlegger prosjektet er et Stockholmsbasert og kaller seg Oceanic-Creations AS. De har spesialisert seg på å lage flytende bygninger. Hotellet, som etter alt å dømme skal ha byggestart i slutten av dette året, har vært under planlegging de fire siste årene.

>>Sjekk bildene fra det nye prosjektet her.

Cancun, Mexico

I følge Ronny Nordell, initativtaker og ingeniør i selskapet, er ordreboken stappfull. Dette forteller han til det svenske nettstedet E24.

- Fremtiden ser meget lys ut. Foreløpig har vi flere kunder enn vi har produksjon, sier Nordell.

Hotellet skal få form som en Mayapyramide, og vil bestå av to tårn som skal plasseres 30 km utenfor kysten av Cancun i Mexico. For å frakte det ut til sin plassering vil de ta i bruk samme type teknologi som brukes for å plassere oljerigger ute i sjøen.

Byggestart for hotellet er i slutten av 2007, og arbeidet utføres i Bulgaria. Prosjektet er beregnet å koste omtrent 1,5 milliarder svenske kroner.

Militær teknologi

Oceanic-Creations skal ikke bare bygge dette hotellet, men de har flere planer på blokka i fremtiden. I følge E24.se er det allerede planer om å bygge studentboliger med denne nye byggemetoden, og man tror på at flere store byer vil være interesserte i å kunne bygge ut boliger i vannkanten av bykjernene.

Artikkelen fortsetter under annonsen

Teknikken med å bygge på denne måten har vært forbeholdt forsvarsindustrien i Sverige. Men det var inntil Oceanic-Creations klarte å få i stand en avtale som gjorde at de får bruke teknikken. Derfor er også teknologien hemmelig, noe Oceanic-Creations mener gir dem selv et stort konkurransefortrinn.

Den svenske artikkelen i sin helhet kan du lese her.

>>Sjekk bildene fra det nye prosjektet her.