Flytekniker var svindler

Svindleren godkjente over 1.000 Qantasflygninger.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

For tiden er Tim McCormack "på rømmen" fra myndigheter og flyselskap etter at det ble kjent at han har sikkerhetsklarert flygninger etter å ha lurt flyselskapet til å tro at han hadde alle lisenser og godkjenninger.

McCormack ble oppdaget ved en tilfeldighet da han ved flere anledninger hadde unnlatt å møte på sin overordnedes kontor. Mannen har vært redd for å bli avslørt, og møtene han har blitt innkalt til har vært for å få lønnsforhøyelse, sier en talsamann for Luftfarsverket i Australia (CASA).

Nå er McCormack under etterforskning av det føderale politiet i Australia, og risikerer 10 års fengsel samt en klekkelig bot på hele 2,5 millioner australske dollar (12,8 millioner kroner).

Da McCormack endelig møtte opp på kontoret med lisenser og legitimasjon for å få lønnsforhøyelsen, la hans overordnede straks merke til at det var noe galt med papirene og kontaktet politiet.

Nå har Qantas sjekket lisenser på alle sine 2.000 ansatte i liknende stillinger. Mannen har gjort sikkerhetklareringer på over 1.000 internasjonale Qantasflygninger.

Kilde: News.com.au