Flytekniker var svindler

Svindleren godkjente over 1.000 Qantasflygninger.

For tiden er Tim McCormack "på rømmen" fra myndigheter og flyselskap etter at det ble kjent at han har sikkerhetsklarert flygninger etter å ha lurt flyselskapet til å tro at han hadde alle lisenser og godkjenninger.

McCormack ble oppdaget ved en tilfeldighet da han ved flere anledninger hadde unnlatt å møte på sin overordnedes kontor. Mannen har vært redd for å bli avslørt, og møtene han har blitt innkalt til har vært for å få lønnsforhøyelse, sier en talsamann for Luftfarsverket i Australia (CASA).

Nå er McCormack under etterforskning av det føderale politiet i Australia, og risikerer 10 års fengsel samt en klekkelig bot på hele 2,5 millioner australske dollar (12,8 millioner kroner).

Da McCormack endelig møtte opp på kontoret med lisenser og legitimasjon for å få lønnsforhøyelsen, la hans overordnede straks merke til at det var noe galt med papirene og kontaktet politiet.

Nå har Qantas sjekket lisenser på alle sine 2.000 ansatte i liknende stillinger. Mannen har gjort sikkerhetklareringer på over 1.000 internasjonale Qantasflygninger.

Kilde: News.com.au