FlySurprise: Reis uten å vite hvor!

Lyst til å overraske kjæresten, kona og ikke minst deg selv? Med dette slagordet har det nyåpnende nettstedet zolong.no fått blest rundt sitt tilbud: FlySurprise!

Reisemarkedet på nett gir nye og fantasifulle reiseprodukter å velge i. Det siste stuntet vi har funnet i reisenettstedenes kamp for å bli kjent kommer fra Zolong. Det virker besnærende, ikke sant? Du har lyst til å overraske en venn, kjæresten eller kona med en reise – hvorfor ikke overraske deg selv i samme slengen? Vi kontaktet Zolong for å høre hvordan salget av disse turene er lagt opp.

Dette er FlySurprise

FlySurprise: Reis uten å vite hvor!

Konseptet går i korthet ut på at du bestiller en ”FlySurprise” gjennom nettbyrået Zolong. Avreise er hver lørdag – og du kan bestille reisen maksimum syv dager før avreise. Det eneste du vet er at du og ditt reisefølge får en flybillett i hånden på Gardermoen sammen med beskjed om hvor dere skal bo. Du vet også at det blir en storby i Europa – og at du er tilbake på Gardermoen i løpet av søndagen. Men det er alt du får vite.

Hva koster det?

Du betaler 3.500 kroner. For hva? Det vet du ikke… Men det er vel akkurat det som er spennende, eller? En ting er jo charteroperatørenes uspesifiserte reiser, men da vet du jo i hvert fall hvor flyet går. Hovedspørsmålet da er som regel hvilket hotell du havner på. Her vet du ikke engang hvilket land du kommer til.

Artikkelen fortsetter under annonsen

En rask sammenligning med tradisjonelle turoperatører viser at prisen er omtrentlig det du må regne med å betale for en weekend i en europeisk storby. Så det er ikke nødvendigvis for prisen sin del du velger selskapet. Men vi mener selskapet har truffet spikeren på hodet med sitt FlySurprise-konsept. Prisen er bra den - og når man i tillegg får en slik spenning rundt reisen, ønsker vi Zolong lykke til!

Seriøst?

FlySurprise: Reis uten å vite hvor!

Vi har sjekket litt rundt konseptet til Zolong og funnet ut av hvor gjestene faktisk havnet etter at de møtte opp på Gardermoen. De aller første gjestene som valgte å benytte seg av tilbudet fikk en weekend i Wien – og i følge paret skal reisen ha vært svært vellykket! En annen reise gikk til Amsterdam, og en tredje gikk til Paris.

- Så langt er det ca. 20 par som har bestilt – det som er interessant er at det er flere litt eldre som har hoppet på tilbudet. Den første reisen var det et par i 50-årene fra Stavanger som bestilte. Vi trodde opprinnelig at det ville være en yngre målgruppe som ville falle for vårt konsept, men så langt ser vi at også de litt eldre er tent på vårt konsept, forteller administrerende direktør Atle Hovde i det nyoppstartede selskapet.

- Vi har lagt opp en bookingdialog som gjør at du kan bestille kun flybilletter over nesten hele verden – men vi satser hovedsakelig på å pakke turene for vår kunder. Det er jo som regel slik at de fleste skal ha et hotell når de først er ute og reiser.

Zolong tilbyr reiser til alle kontinentene:

– Vi har laget pakker til alt fra Hong Kong til Cape Town. I tillegg har vi flere spennende cruise!

Zolong.no

Zolong startet opp sin tjeneste på nettet i begynnelsen av juli, men har offisiell lansering i slutten av denne måneden. Administrerende direktør Atle Hovde kommer fra Nyman & Schultz og har totalt åtte års erfaring fra norsk og internasjonalt reiseliv.

Det er med andre ord erfaringsrike mennesker fra reisebransjen som står bak – selskapet er medlem av RGF og har fått IATA-agentur – det virker seriøst nok til at du kan tørre å følge selskapets oppfordring om å overraske deg selv neste weekend – og ikke minst kona….

Enda billigere reise?

Synes du 3500 er for mye? Mer lyst på en reise til varmere strøk? I vår oppdaterte restplassoversikt finner du de siste og billigste reisene som er tilgjengelig på markedet. Ta en titt i Din Reiseguide og se hva andre synes om ditt reisemål. Her kan du også legge inn karakterer selv eller skrive et reisebrev og delta i vår Sommerkonkurranse.