Hjerteattak var den hyppigste årsaken til å omdirigere og mellomlande fly av medisinske årsaker, ifølge den tyske rapporten. Foto: Colourbox
Hjerteattak var den hyppigste årsaken til å omdirigere og mellomlande fly av medisinske årsaker, ifølge den tyske rapporten. Foto: ColourboxVis mer

Flyskrekken er ikke verst ...

Slik skader vi oss ombord.

Sammenliknet med den største enkeltstående årsaken til medisinske nødsfall på fly, er tilfeller av flyskrekk i fåtall. Den største årsaken til akutte medisinske hendelser på fly, er besvimelser.

Utrolig oppførsel ombord ...

En tysk studie har sett på hva som er årsakene til medisinske nødsfall ombord fly. Etter å ha gjennomgått til sammen 10.189 forskjellige nødhendelser, fant de hele 5.307 tilfeller av besvimelser. Den nest største årsaken til medisinske nødsfall, var magebesvær - med 926 tilfeller. Dette ifølge BBC News.

De vanligste medisinske akuttilfellene:
Besvimelser: 5,307
Magebesvær: 926
Generell smerte: 432
Flyskrekk: 460
Hjertesykdom: 508
Kvalme/oppkast: 299

Flyreisens redselskabinett

Dette er akutte medisinske hendeler som krever håndtering av flypersonalet. Mer dramatisk blir det selvsagt ved medisinske hendelser som krever at flyet må mellomland på veien for at passasjeren må få øyeblikkelig medisinsk hjelp.

Den tyske rapporten fant 279 tilfeller av medisinske nødlandinger i sitt studiegrunnlag. De mest vanlige årsakene til at et fly måtte mellomlande, var hjerteattak (22,7 prosent), slag (11,3 prosent) og epileptiske anfall (9,4 prosent).

Av de mer kuriøse medisinske hendelsene som har oppstått ombord på fly, fant den tyske studiegruppen disse:

Mer uvanlige hendelser:
Dødsfall: 52
Rus: 50
Neseblod: 35
Migrene: 28
Fødselssmerter: 17
Fødsler: 2
Selvsmordsforsøk: 1