Foto: Floghtglobal.com
Foto: Floghtglobal.comVis mer

Flysetet som gjør deg vektløs

Med beina i været får du en mer behagelig flytur, lover produsenten.

Synes du det er ubehagelig å sitte i timesvis i flysetet? Føler du at blodsirkulasjonen stopper opp i beina, og at leggene blir hovne? Da kan er Zero Gravity-setet kanskje være det du drømmer om.

Plasskrevende men bra for helsa

På business- og førsteklasse kan passasjerer gjerne legge ned setet slik at det blir en seng, og dermed får de strukket ut og unngår at beina hovner opp. Men slike seter tar svært mye plass, og om bord på et fly er plass penger, så vi kan nok se langt etter slike seter på økonomiklasse.

Her er økonomisetene med best plass

Det har riktignok kommet en rekke forslag til alternative flyseter på økonomiklasse. Vi har for eksempel setene der du halvveis står, eller Flex-seat der passasjerene sitter i to etasjer i seter som også kan fungere som senger.

Vektløs i flysetet

Siste nytt er imidlertid B/E Aerospaces nye Zero Gravity sete. Dette flysetet vippes bakover slik at du blir liggende ganske bakoverlent, og med knærne og leggene høyere enn hjertet. Dette skal sørge for at blodsirkulasjonen holder seg på topp gjennom hele flyturen.

Se videodemonstrasjonen under:


På videoen fra Flight Global, sier kvinnen som tester at stillingen er veldig behagelig.

Men det er tvilsomt at flyselskapene installerer slike vektløse seter på økonomiklasse med det første. Setene til B/E Aerospace tar forholdsvis mye plass. Men kanskje velger noen flyselskaper å installere slike seter og tilby passasjerene en mellomting mellom business- og førsteklasse og økonomiklasse?

Artikkelen fortsetter under annonsen

Mens du venter ...

Det er ikke bra å bli sittende i flysetet i flere timer i strekk. Derfor blir alle flypassasjerer oppfordret til å reise seg opp og gå litt i midtgangen eller gjøre noen enkle øvelser med beina sittende i setet. For når blodsirkulasjonen blir dårlig, kan det oppstå blodpropper som potensielt kan være livsfarlige hvis de løsner og finner veien til hjertet.

Nå skal man ha ganske uflaks for at det skal skje, men alle som har fløyet en langtur på økonomiklasse kan være enige om at det ikke er spesielt behagelig å sitte i et trangt flysete time etter time.

Her er tips til den lange flyturen