Her er en av American Airlines Boeing 757-maskiner fotografert i Boston. Bildet er fra <a target="_blank" href="http://commons.wikimedia.org/wiki/File:American_Boeing_757_at_Boston-Logan.jpg">Wikimedia Commons.</a> Foto: Jonathan Farr/Wikimedia commons
Her er en av American Airlines Boeing 757-maskiner fotografert i Boston. Bildet er fra Wikimedia Commons. Foto: Jonathan Farr/Wikimedia commonsVis mer

Flyseter løsnet - på grunn av drikkesøl!

American Airlines forklarer sikkerhetsproblemet.

Løse ting i kabinen er en fare for sikkerheten. Passasjerer advares mot at tunge ting kan falle ut av hattehyllene og får ikke ha bagasje liggende ved nødutgang.

Men at hele seterader løsner er (heldigvis) ikke så vanlig. Det skjedde imidlertid for selskapet American Airlines i månedsskiftet september/oktober. Hele tre ganger på en uke løsnet seter under flyvning for selskapet American Airlines. Det førte til at selskapet 5. oktober valgte å sette hele 48 av sine Boeing 757 på bakken for grundig sjekk.

Der ingen vil sitte: Her er de dårligste flysetene

Resultatet? Væskesøl er synderen!

Først mente selskapet synderen kunne være klemmer som holder setene på plass. Men ifølge Business Insider har selskapets visepresident for sikkerhet David Campbell, sagt at årsaken er søl av drikke. Noen av flysetene har altså låsepinner som løsner dersom det bygger seg opp for mye rester etter brus, kaffe og juice.

Her er det møkkete: Do, gulv og lommen i flysetet ...

Vil montere ekstralås

Ifølge Washington Post sier selskapet nå at de frem mot 21. oktober vil installere ekstra låsemekanismer på de utsatte seteradene.

Selskapet har måttet tåle mye negativ oppmerksomhet etter hendelsene, og har også blitt latterliggjort blant annet av Jay Lenos The Tonight Show på NBC.

Les også: Ikke legg nettbrettet i hattehylla

Artikkelen fortsetter under annonsen