<strong><b>TAR BETALT FOR HÅNDBAGASJE:</strong></b> Måler vesken din  55cm x 40cm x 20 cm eller mer, eller veier over 10 kilo, må den sjekkes inn i lasterommet. Foto: Wizz Air
TAR BETALT FOR HÅNDBAGASJE: Måler vesken din 55cm x 40cm x 20 cm eller mer, eller veier over 10 kilo, må den sjekkes inn i lasterommet. Foto: Wizz Air Vis mer

Flyselskap tar betalt for håndbagasje

Lavprisflyselskapet Wizz Air tar 10 euro for håndbagasjen - i tillegg til innsjekket bagasje.

Publisert
Sist oppdatert

Å fly om dagen kan være skikkelig hodebry for passasjerer. For mens enkelte flyselskap knapt har avgiftene pakket inn i billetten, har lavprisflyselskap en drøss med dem.

Nå har det ungarske lavprisselskapet Wizz Air tatt det et skritt lenger.

Fra 1. august tar nemlig Wizz Air betalt 10 euro, 75 norske kroner, for håndbagasjen - i tillegg til innsjekket bagasje, ifølge Daily Mail.

LES OGSÅ: Se hva du kan ta med deg i håndbagasjen

Strenge mål

Hvis bagasjen er større enn målene 42cm x 32cm x 25cm, må du betale 10 euro.

Bagasje som måler 55cm x 40cm x 20 cm eller mer, eller veier over 10 kilo, må sjekkes inn i lasterommet. Dette koster 20 pund (150 norske kroner) på flyvninger som er under en time og 50 minutter, og opp til 25 euro (187 norske kroner) for lengre flyvninger.

Håndbagasjereglene gjelder i første omgang kun på flyruter mellom London Luton og Katowice, men blir det blir en suksess, vil de nye reglene gjelde på alle rutene til Wizz Air.

I Norge har flyselskapet ruter fra Sandefjord lufthavn, Torp til Warszawa, Gdansk, Poznan, Katowice, Wroclaw, Kiev, Riga og Vilnius.

Les også: Ryanair setter opp prisene - igjen

Raskere ombordstigning

Wizz Air hevder de gjør dette for å oppfordre passasjerene om å ta med seg mindre bagasje, i tillegg til at de mener at det vil gjøre ombordstigningen enklere og raskere.

Betaler du 10 euro for håndbagasjen din, får du uansett prioritetsboarding om bord og først tilgang på hattehyllene.

Ryanair har aldri lagt skjul på at de ønsker passasjerer som reiser lett, i motsetning til British Airways, som tillater 46 kilo i håndbagasjen.

– Nei, vi vil ikke at du skal reise med bagasje. Håndbagasje er det ideelle, har Stephen Mcnamara, Ryanairs kommunikasjonsdirektør, tidligere uttalt til DinSide.

Så stor kan håndbagasjen være hos andre flyselskap:
SAS: 55 x 40 x 23 cm.
Norwegian: 55 x 40 x 23 cm.
Ryanair: 55 × 40 × 20 cm.
Lufthansa: 55 x 40 x 23 cm.
KLM: 55 x 35 x 25 cm.

Vi bryr oss om ditt personvern

dinside er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer