American Airlines vil gjerne bruke sine egne ansatte til å stå modell i en reklamekampanje. Derfor har de laget en skjønnhetskonkurranse for å finne de hotteste. Foto: Wikimedia
American Airlines vil gjerne bruke sine egne ansatte til å stå modell i en reklamekampanje. Derfor har de laget en skjønnhetskonkurranse for å finne de hotteste. Foto: Wikimedia Vis mer

Flyselskap sjokkerer med skjønnhetskonkurranse

De ansatte må stemme på hvem de synes er penest.

At flyvertinner må være pene, virker nærmest som et must i disse dager. Det gir i hvert fall flyselskapene ekstra PR. På godt og vondt.

Tidligere i vinter ble flyvertinnene ved Virgin Atlantic kåret til verdens mest sexy, og i 2009 var det mange som sperret øynene opp da Air New Zealand laget en instruksjonsvideo med nakne flyvertinner, for å få passasjerene til å følge med på sikkerhetsinstruksjonen. Ironisk nok.

Denne gangen er det American Airlines som sjokkerer. Flyselskapet ble nylig kritisert for å holde en "latterlig skjønnhetskonkurranse", hvor de jakter etter den peneste flyvertinnen og flyverten.

Disse flyvertinnene skaper furore: Se hvorfor Norsk Kabinforening reagerer

Mener det er gammeldags

Hvorfor skjønnhetskonkurranse? Fordi de trenger en kvinnelig og mannlig modell til et fotoopptak for flyselskapet. American Airlines ønsker nemlig at de to peneste kabinansatte skal være selskapets ansikt utad.

Konkurransen heter "Face Of Yor Base", og de kabinansatte blir oppfordret til å stemme på hvem de synes ser mest tiltrekkende ut iført flyselskapets nye sjal, slips og stripete skjorter.

Nå har fagforeningen krevd at konkurransen skal avsluttes. De mener konkurransen stammer fra tiden hvor flyvertinnene kun var kvinner, som ble veiet før jobb og hadde på seg hofteholdere. Det ifølge Daily Mail.

Presidenten for the Association of Professional Flight Attendants mener en slik konkurranse bidrar til å undergrave kabinansattes hovedoppgave, som er å forbedre sikkerheten om bord et fly.

Artikkelen fortsetter under annonsen

>>>Dette selskapet ansetter bare pene flyvertinner

Fortsetter konkurransen

Til tross for oppfordringer om boikott virker det ikke som American Airlines planlegger å avbryte konkurransen.

– Vi forstår at ikke alle er interessert i slike kampanjer, men oppfordrer de som ønsker å delta til å gjøre det. Det er flere flyvertinner og flyverter som sier at de er smigret over å ha blitt nominert til å fronte selskapets internasjonale kampanje, uttalte Missy Cousino, tallsperson for American Airline, til media.

For ordens skyld; dette er kvalifikasjonene som de fleste flyselskap ser etter når de ansetter flyvertinner:

  • Fra 160 til 185 centimeter høy
  • Minimum 21 år
  • God helse
  • Språkkyndig
  • Svømmedyktig
  • Erfaring fra serviceyrke
  • Godt syn
  • >>>Flyselskap ansetter ladyboys