Flyplassnaboer forbereder ballongkrig

Fredag planlegger flyplassnaboer å angripe Bangkoks flyplass med ballonger.

Publisert
Sist oppdatert

Naboprotestene har vært høylydte siden den nye Suvarnabhumi flyplass utenfor Bangkok åpnet i september i fjor.

De klager over bråk fra flyplassen, og de thailandske flymyndighetene har prøvd å stagge dem med å dele ut sovetabletter og ørepropper.

- Først ga de oss ørepropper, så sovepiller, og nå når flere av oss har fått luftveisplager på grunn av utslippene fra flyene, foreslår de at vi kjøper oss ansiktsmasker, sa nabo Thanatos Preeprem til avisen Bangkok Post.

Ballongkrig

Nå har nabolagets aksjonsgruppe varslet flymyndighetene om at de vil slippe tusenvis av ballonger førstkommende fredag, i et forsøk på å stanse flytrafikken.

Naboene i 32 landsbyer rundt flyplassen mener myndighetene har gjort for lite for å redusere støyen, som er verst mellom klokken 21 om kvelden og 7 om morgenen. Nå vil de ha økonomisk kompensasjon så de kan flytte til stillere områder.

Myndighetense forslag om at de kjøper opp alle boligene som er plaget av støy har blitt avvist av beboerne. De er sinte fordi myndighetene har endret kartet som viser hvilke områder som plages av støy, slik at mange ikke lenger har krav på kompensasjon.

Flyplasspolitiet sier de ikke har noe annet valg enn å arrestere dem som slipper ballonger på fredag. Det vil bli sett på som en terroraksjon.

Kilder: Bangkok Post og The Daily TelegraphVi bryr oss om ditt personvern

dinside er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer