<b>HEATHROW:</b> Det er spådd vintervær de nærmeste tre ukene, noe som gir grunn til bekymring for passasjerer som skal til eller fra Heathrow. Foto: Wikimedia
HEATHROW: Det er spådd vintervær de nærmeste tre ukene, noe som gir grunn til bekymring for passasjerer som skal til eller fra Heathrow. Foto: WikimediaVis mer

Flyplassen som ikke tåler snø

Søndag kansellerte London Heathrow over halvparten av sine flyvninger på grunn av 7,6 centimeter snø.

Ironisk nok, ble flyene kansellert etter at det hadde sluttet å snø, ifølge Telegraph.co.uk.

British Airports Authority (BAA), som driver og eier syv store lufthavner i Storbritannia, hisset på seg mange passasjerer i løpet av helgen. 600 avganger ble kansellerte og ødela dermed reiseplanene for 18.000 reisende.

Les også: Førerløse ULTra tar over Heathrow

Spådd mer kulde

Mandag morgen skal flytrafikken på flyplassen ha gått som normalt, men advarer likevel om at det kan dukke opp flere kanselleringer, som følge av gårsdagen.

Værmeldingene framover ser heller ikke lovende ut for England. Trolig vil kuldeperioden vare i opp til tre uker til, og ettersom så lite som 7,6 centimeter snø kan forårsake så store problemer for flytrafikken, er det grunn til bekymring. Enkelte deler av Storbritannia ble dekket med 14 centimeter snø i løpet av natt til i dag, med 8,6 minusgrader i Church Fenton i North Yorkshire.

Heathrow er ikke den eneste flyplassen som slet med snø og kulde i helgen. Kastrup hadde 10,2 centimeter med snø, uten at dette førte til forstyrrelser i flytrafikken. I Tyskland ble ingen av flyplassene stengt, til tross for at det var opptil 27 minusgrader i München. I Stockholm ble bare seks av 350 fly kansellerte.

Artikkelen fortsetter under annonsen

>>> Her er verdens kjipeste flyplasser

Kansellerte før snøen kom

I sterk kontrast til resten av Europa, valgte BAA å kansellere en tredjedel av alle flyvninger ni timer før det i det hele tatt hadde begynt å snø. Dette gjorde de for å unngå kaoset som har oppstått tidligere vintre, ifølge Telegraph. Selv om snøen begynte å smelte i sekstiden søndag morgen, og flere av passasjerene rapporterte om klare rullebaner, stod fortsatt mer enn halvparten av flyene på bakken.

Kanselleringen på Heathrow skapte også problemer for innkommende fly, som ble tvunget til å lande andre steder. Søndag havnet hundrevis av passasjerer i Irland, fordi seks av flyene ble dirigert videre til Shannon Airport. British Airways ble også kraftig berørt. To tredjedeler av avgangene mellom klokken 09.15 og 14.15 ble kansellert.

I desember 2010 ble 4.000 flyvninger kanseller på grunn av kulde- og snøvær i Storbritannia.