Flyplass med fart

Her går ventetiden superfort.

<b>FLYPLASS:</b> På Chiangi flyplass i Singapore kan du le hele veien til avgang. Foto: CHANGI AIRPORT GROUP
FLYPLASS: På Chiangi flyplass i Singapore kan du le hele veien til avgang. Foto: CHANGI AIRPORT GROUP Vis mer
Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

Noen vil drømme om å sove seg gjennom ventetiden på flyplassen. Og det finnes faktisk flyplasser med sovebokser. Holder det med et stille hjørne finnes også løsninger for deg som foretrekker loungeluksus, selv om du reiser med økonomiklassebillett.

Men for deg som heller vil ha fart, kan du på Changi-flyplassen i Singapore la ventetiden frese unna i 6 meter i sekundet.

12 meter høy

[email protected] er en 12 meter høy sklie til glede for flyreisende i avgangshallen på Terminal 3 på Changhi. Flyplassen lover alle våghalser som hiver seg utfor sklia en svimlende god tur. Noe avhengig av vekt og iførte tekstiler, kan de som tester sklia vente seg en toppfart på 6 meter i sekundet, tilsvarende 21,6 kilometer i timen.

Flyplassen skryter selv av at dette er den høyeste sklia i Singapore, og for øvrig også den høyeste sklia på flyplasser i hele verden.

I motsetning til Changi, er disse kåret til de verste flyplassene

Ikke gratis

Ulempen for deg som kjeder deg på flyplassen mens du venter på avgang, er at moroa selvsagt ikke er gratis. For hver 30 dollar (SGD) du bruker på flyplassen - tilsvarende 136 norske kroner, får du to kjørepass til kjempesklia. Har du ikke penger, eller synes du kanskje dette blir for heftig for deg, finnes det en mindre, halvannenetasjes sklie som er gratis for alle.

Merk deg at du må være minst 1,30 meter høy for å få kjøre den største sklia, og minst 1,2 meter for å kjøre den lille.

Foto: CHANGI AIRPORT GROUP
FLYPLASS: På Chiangi flyplass i Singapore kan du le hele veien til avgang. Foto: CHANGI AIRPORT GROUP
Foto: Changi Airport Group
Foto: CHANGI AIRPORT GROUP
Foto: CHANGI AIRPORT GROUP
Foto: CHANGI AIRPORT GROUP
Foto: Changi Airport Group
Foto: CHANGI AIRPORT GROUP


Hva er bra? Se DinSides flyplassranking fra 2006

Sommerfugler og solsikker

For deg som ikke har behov for å øke pulsen ytterligere, men heller vil koble av fra flyplassens ståk og mas, har Changi et avstressende tilbud: Sommerfuglhagen. Dette er en toetasjes hage på 330 kvadratmeter i friluft, som er designet som et tropisk naturreservat. Her kan du nyte freden og den friske luften, og beundre mer enn 1.000 sommerfugler av 47 ulike arter.

Eller hva med en spasertur i solsikkehagen, kaktushagen, orkidéhagen eller bregnehagen?

Flere underholdningsvennlige

Changi virker å være ganske i særklasse når det kommer til flyplassunderholdning som hjelp til å korte ned på ventetiden. Men det finnes flere flyplasser som gir det lille ekstra til sine kunder hva gjelder underholdning og adspredelse.

For eksempel har München-flyplassen Franz-Josef-Strauß-Flughafen sitt eget flyplassbryggeri, Amsterdam-flyplassen Schiphol har en avdeling av Rijksmuseum (kunst- og historiemuseum) og på Vancouver International Airport i Vancouver (Canada) har Vancouver Aquarium satt opp en egen filial med en kjempe-tank med 850 vannplanter samt fisker.

Lyst til å diskutere?

Besøk vårt debattforum!