Flyplass innfører gult kort

I Canada har man nå lettet på reglene om hva du kan si på flyplassene.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

Luftfartsmyndighetene i Canada har nå sett seg lei av alle de falske alarmene og feilarrestasjonene som har kommet i kjølevannet av de nye reglene på flyplassene. Derfor er det nå lov til å nevne ord som bombe og våpen på flyplassene uten at man blir arrestert, melder Reuters.

Siden skjerpingen av reglene trådte i kraft har over 100 personer blitt anholdt som en følge av at de har sagt upassende ting på flyplassen. Nå har det altså kommet til at de som nevner slike ord, men som ikke utgjør noen åpenbar trussel vil få slippe unna med "gult kort".

Brigitte Caron, talskvinne for luftfartsmyndighetene i Canada, sammenlikner systemet med å gi gult kort i fotball.

- Kommer man med en upassende kommentar som en følge at man er stresset eller opprørt skal man ikke nødvendigvis bli arrestert. Da gjør vi heller som i fotball hvor man får en advarsel, men fortsatt får lov til å være med i spillet, forteller hun.

Det du fortsatt IKKE kan si er:

 • You better look through my suitcase carefully, because there's a bomb in there (Dere bør sjekke kofferten min nøye, for det er en bombe i den).
 • I am going to set fire to this airplane with this blowtorch (jeg skal sette fyr på dette flyet med denne blåselampen).
 • The man in seat 32F has a machine gun (Mannen i sete 32F har en maskinpistol).

  Dette kan du nå si:

 • Your hockey team is going to get bombed (badly beaten) tonight (hockeylaget deres kommer til å bli bombet (slått sønder og sammen) i kveld)
 • Hi Jack! (ordspill på ordet kapring)
 • You don't need to frisk me, I'm not carrying a weapon (du trenger ikke kroppsvisitere meg, jeg bærer ikke våpen

  I fremtiden er altså spontanutbrudd nesten akseptert i Canada. Merk at dette er Canada - ikke USA.


  Lyst til å diskutere?

  Besøk vårt debattforum!