Takk for at du satt stolryggen din bak. Tusen takk. Foto: Per Ervland
Takk for at du satt stolryggen din bak. Tusen takk. Foto: Per ErvlandVis mer

Flypassasjerene vi hater

Denne gjengen vil du neppe sitte ved siden av - eller bak.

Flyreisen kan bli litt av en utfordring, spesielt når reisefølget ikke kan oppføre seg. Ofte skal det godt gjøres ikke å la seg irritere, ettersom det er ganske mange ulike mennesker som blir samlet på liten plass over lengre tid.

Her er en uoffisiell liste over noen av flypassasjerene vi helst vil unngå:

Barn som sparker i stolryggen din

Vi har full forståelse for at det kan være kjedelig å fly langt, både for barn og voksne, men det betyr likevel ikke at du skal godta alt. Å sparke i setet foran er dessverre noe barn ofte gjør for å få tiden til å gå, til dem som sitter foran sin store fortvilelse.

Men minst like irriterende er det dersom moren eller faren til den unge bråkmakeren ikke tar ansvar, og lar dem fortsette. I stedet himler de med øynene som om det var du som var problemet.

Irriterer flypassasjeren deg? Slik tar ofrene hevn i luften

Armlene-tyven

Av en eller annen grunn kan det virke som om flyseter krymper for hver gang du er ute og flyr. Her trenger du nemlig hver eneste millimeter du kan få. Derfor er det ekstremt irriterende når passasjeren du sitter ved siden av, stjeler armlenet ditt og tar ekstra plass.

Artikkelen fortsetter under annonsen

Og hvor i huleste ble det av intimsonen som var der for to sekunder siden?

Ekstra plagsomt er det hvis du sitter plassert midt mellom to armlene-tyver. Det blir stort sett ikke kjipere enn det.

Passasjerer som legger ned stolryggen

Som tidligere nevnt, trenger vi ofte all den plassen vi kan få om bord et fly. Men det blir fort ekstra trangt når passasjeren foran deg, tar stolryggen sin helt bak. Det er til å få klaustrofobi av, spesielt hvis du har lange bein.

Det er ikke bare flypassasjerer som irriterer oss. Klikk her for å se hva som irriterer oss på toget

Masekråkene

Se for deg følgende scenario: Du er på en lang flyreise og vil bare hvile og slappe av. Men dette blir rett og slett umulig, ettersom passasjeren foran deg maser og babler i ett sett, både høyt og lenge, uten å ense at andre blir forstyrret.

Uansett hvor mye du prøver å sove, så overdøver vedkommende alt.

I et debattinnlegg fortalte en DinSide-leser dette for litt siden:
– Jeg var ute og reiste med Finnair for litt over en måned siden. Det var på strekningen mellom Oslo og Helsingfors at jeg denne hendelsen oppsto. Det var dessverre en korpulent mann, som i følge med flere andre festglade menn kom sist ombord flyet, som satte seg mellom meg (utgang) og en kvinne (vindu). Dessverre viste det seg at denne mannen var meget glad å holde kontakt med de andre som satt to og tre rader bak oss, men på den andre siden av gangen. Etter gjentatte "høye" snakk bakover, fikk jeg nok og så strengt på ham da han klarte å "spytte" meg i øret og under øret mens han snakket høyt (...)

Er du enig? Vi hater fyll og barn

Passasjeren som spiser illeluktende mat

I de fleste tilfeller er flymat verken billig eller spesielt godt, noe som ofte får folk til å ta med seg mat om bord. Men ulike smaksløker kan skape problemer.

Kanskje matpakken er fylt med hvitløk? Eller stinker av skarp ost, fisk og løk? For ikke å snakke om den utrolig vonde ånden som blir hengende igjen som et gjenferd i flyet.

Og situasjonen topper seg dersom personen i tillegg smatter. Både grusomt og forferdelig på èn gang!

Les også: Topp ti irritasjonsmomenter

Tissetrengte passasjerer

En av ulempene med å sitte ytterst eller i midten på flyet, er at du støtt og stadig må reise deg opp hver gang noen må på toalettet.

Det er i slike situasjoner folk med mikroskopiske blærer blir lite populære å sitte ved siden av. Dessverre oppdager man dette litt for sent ...

Ironisk nok bruker de ofte superlang tid på do også. Plutselig er hele midtgangen full av folk som står i kø for å gjøre sitt fornødne.

(Kilde: Wesh.com, news.com.au)