FlyNonstop er ikke et flyselskap, mener Luftfartstilsynet. Selskapets ruter skal opereres av nederlandske Denim Air.  Foto: FlyNonstop
FlyNonstop er ikke et flyselskap, mener Luftfartstilsynet. Selskapets ruter skal opereres av nederlandske Denim Air. Foto: FlyNonstopVis mer

FlyNonstop er ikke et flyselskap

Luftfartstilsynet med klar melding til nytt selskap.

Tirsdag fikk selskapet FlyNonstop massiv medieoppmerksomhet som Sørlandets første flyselskap. I dag får selskapet imidlertid en skrape fra Luftfartstilsynet.

Onsdag 17. oktober melder tilsynet at de har sendt brev til selskapet FlyNonstop/ANSIC AS der de har blitt bedt om å endre sin markedsføring. Selskapet er ikke et flyselskap, skriver tilsynet, og presiserer at de ikke har godkjenning som norsk flyselskap.

Les også: Fire av ti velger lavpris

Er å anse som reisebyrå

FlyNonstop er i stedet å anse som et reisebyrå som selger billetter, skriver tilsynet. Etter Luftfartstilsynets kjennskap er det nederlandske Denim Air som skal fly på de varslede rutene mellom Kjevik og byer som Barcelona, Berlin og London.

Eier og markedssjef Espen Hennig-Olsen sier at de raskt rettet seg etter pålegget, og endret ordlyden på sin hjemmeside. Han kaller likevel pålegget for en spissfindighet overfor Fedrelandsvennen.

– I realiteten betyr ikke dette noe for oss, sier han til avisen.

Flere utfordrere

Men det er flere selskaper som vil spise av SAS og Norwegians utenlandskake om dagen. Nå melder også et spansk lavprisselskap sin utvidede ankomst i markedet for direkteruter mellom norske byer og utenlandske destinasjoner.

Her er flere direkteruter fra Norge

Allerede i sommer startet selskapet Vueling opp fra Stavanger med to ukentlige ruter til Barcelona.

Artikkelen fortsetter under annonsen

Nå utvider det spanske lavprisselskapet fra Norge. I mai neste år skal selskapet også fly til Barcelona fra Oslo og Bergen, melder danske Check-in.dk.

Fra Oslo og Bergen, i tillegg til Stavanger

16. mai starter flyvningene fra Oslo fire ganger i uken, mens de mellom Barcelona og Bergen starter 19. mai, og skal fly to ganger ukentlig. Stavangerruten vil ta vinterpause, men starte opp igjen 1. april.

Selskapet vil også åpne ruter til Göteborg og Helsinki, mens de allerede flyr til København, Stockholm og Aalborg, foruten Stavanger. Og ifølge selskapet har de danske rutene vært en suksess, med mer enn 40.000 reisende de fire første månedene.

Danskene advarer mot flere kjente flyselskaper