Flymat som koster

Flymåltidene er ikke lengre gratis. Her er priser og hva du får om bord på utvalgte selskaper som flyr fra Norge.


SAS Braathens

På flygninger som varer mer enn 40 minutter vil du kunne handle mat om bord. Frokost (frem til 9.30) koster 50 kroner, og senere selges sandwich til 40 kroner, kaffe eller te koster 20 kroner, det samme gjør vann. Kaker får du for 15 kroner. Innenlands koster 18 cl vin 40 kroner og 33 cl øl 30 kroner, utenlands går vinen for 30 kroner og øl for 20. Sjokolade får du for en tier. Utenlands er det litt større utvalg av alkohol og mat.

Norwegian

Du kan handle drikke, snacks og småretter om bord. Kaffe og te koster 20 kroner innenlands og 15 utenlands. Sandwich får du for 50 kroner i Norge og 40 kroner på utenlandsflygninger. En sjokolade koster deg hhv. 15 og 10 kroner, mens muffinen vil koste 20 kroner i Norge og 15 på utenlandsreisen. Øl serveres også begge steder, 45 kroner for 33 cl innenlands og 35 kroner for samme mengde på utenlandsfly. Cola i samme format får du for hhv. 25 og 20 kroner.

Widerøe

På de minste flyene kan du kjøpe kald drikke til 10 kroner, øl til 25 og snacks til 5 kroner. På de større ruteflyene innenlands og i Skandinavia får du kald drikke eller kaffe/te og sjokolade til en tiere, baguette til 35 kroner, sandwicher til 40 kroner og snacks til en femmer. Frokost får du for 35 kroner. Øl og vin koster 25/45 kroner innenlands, 20/30 på utenlandsruter.

Ryanair

Ryanair selger drikke, snacks og småretter. Alkoholfri drikke til omkring 13 kroner, kaffe og te til omkring 20 kroner, vin og øl til 38 kroner. Dyrest er sandwich til 42 kroner mens pizza, suppe, kaker og muffins ligger omkring 30 kroner.

Sterling

Diverse tilbud i Sky Café, for eksempel sandwich med øl for 60 kroner og gin&tonic med peanøtter for 55 kroner. På langdistanseflygninger kan du kjøpe frokost før ti, til 55 kroner (kaffe eller te samt kurv med rundstykker, ost, syltetøy, smør, frukt og juice). På alle flygninger kan du velge i små måltider som sandwicher, pastasalater og muffins til priser fra 20 til 55 kroner. Selskapet selger også salte og søte snacks for 15-20 kroner.

MyTravel Airways

Royal Meal er en businessclass meny som består av varm eller kald hovedrett med kaffe til 300 kroner. Holiday Meal er en turistklassemeny med varm eller kald hovedrett til 100 kroner. Easy Meal er en snacksmeny til 70 kroner. Barn under 12 får mat til halv pris. Prisene gjelder tur-retur og inkluderer ikke drikkevarer. Diverse spesialmenyer kan også bestilles, de fleste koster ikke noe ekstra.

Novair

Servering koster 90 kroner per person tur-retur. Barn mellom 2 og 11 får gratis mat om medfølgende voksen bestiller måltider til seg selv.

Britannia

Menyen koster 125 kroner tur-retur både for voksne og barn. Enkelte spesialmenyer kan bestilles uten ekstra kostnad.

NB: Prisoversiktene er ikke fullstendige for alle selskapenes menytilbud.