Flyknappen mange bommer på

Skulle bare skru på lyset ...

PASS PÅ: Det er fort gjort å ta feil av calling- og lysbryteren. Heldigvis kan du fort rette opp i problemet ved å dobbeltklikke. Foto: Silje Ulveseth
PASS PÅ: Det er fort gjort å ta feil av calling- og lysbryteren. Heldigvis kan du fort rette opp i problemet ved å dobbeltklikke. Foto: Silje Ulveseth Vis mer
Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

Oooops. Du skulle bare justere lyset litt, men så trykket du på calling-knappen og kabinpersonalet kom løpende? Vel, du er ikke alene.

Dette skjer nemlig fra tid til annen.

Trykket feil? Gjør dette

– Når det plinger på grunn av at noen uforvarende har trykket feil, så skyldes det oftest at kabinbelysningen har blitt slukket, og man har rett og slett bommet på lysbryteren, forklarer Knut Morten Johansen, informasjonssjef i SAS, til DinSide.

Men selv om du har trykket feil, trenger du ikke å vente til kabinbetjeningen kommer.

– Folk vet det kanskje ikke, men det er bare å trykke en gang til, så slukker varsellyset, sier Johansen.

Irriterer flypassasjeren deg? Slik tar ofrene hevn i luften

Inspirert av gammel komedie

Det er også noen av passasjerene som har latt seg inspirere av den svenske filmkomedien "Selskapsreisen" fra 1980, ifølge Johansen.

Der har nemlig en spesiell scene gjort sterk inntrykk på folk:

Reisefølget til Jon Skolmen ønsker noe mer å drikke, og Skolmen peker på calling-knappen for å tilkalle kabinbetjeningen. Reisefølget misforstår og holder glasset sitt under knappen og trykker, som om det skulle ha vært en slags drikkedispenser.

Se klippet her! (Sketsjen er fra cirka 8:20 ut i filmklippet)

– Når vi ser dette om bord i fly nå, så er det gjerne passasjerer som kjenner til den episoden som gjør det for å være morsomme. Det er også helst på charter at slike ting skjer, påpeker informasjonssjefen.

For ordens skyld; Det er ikke krise å bomme på knappen.

– Kabinbetjeningen blir ikke sure for det, nei, betrygger Johansen.