Flyinfo på mobilen

SAS har gir flyreisende mulighet til å få flyinformasjon rett til mobiltelefonen.

Ved hjelp av Bluetooth (teknologi for trådløs kommunikasjon) har SAS nå utviklet en løsning som kan sende flyinformasjon til mobiltelefoner. SAS er verdens første flyselskap som tester ut denne teknologien sammen med sine flypassasjerer.

Individuell og personlig informasjon

Systemet knytter sammen mobiltelefonen med aktuell booking. Du som reiser skal på flyplassen få fortløpende oppdateringer når det gjelder flyvningens status. På mobilen skal du automatisk få opp avgangstider, gate-informasjon samt forsinkelser. Vi aner altså muligheten for at du skal slippe å løpe rundt på jakt etter nærmeste informasjonsskjerm.

Pilotstudie på Arlanda

Testingen av systemet starer allerede den 15. januar på Arlanda. Her vil ti utvalgte reisende få hver sin Bluetooth telefon fra Ericsson. Testingen skal pågå i en måned før det evalueres.

- Vi håper at våre reisende skal få en enklere og smidigere reise ved å utnytte den moderne teknologien, forteller produktutvikler Jan Olson i SAS i en pressemelding.

Dessverre er det ikke for alle og enhver i første omgang. De ti utvalgte som får prøve er trofaste og hyppig reisende, altså mest sannsynlig forretningskunder hos SAS i Stockholm.

Billig reise?

Ferie til overs? I vår oppdaterte restplassoversikt finner du de siste og billigste reisene som er tilgjengelig på markedet. Ta en titt i Din Reiseguide og se hva andre synes om ditt reisemål. Her kan du også legge inn karakterer selv eller skrive et reisebrev! Her kan du sjekke om flyet ditt er i rute.

Artikkelen fortsetter under annonsen