Flyger avfyrte pistol i kabinen

Washington (NTB): Flygeren på et passasjerfly fra US Airways avfyrte ved et uhell sin egen pistol mens flyet var i lufta.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

Flight 1536 var på vei fra Denver til Charlotte i USA da flygeren avfyrte skuddet i førerkabinen rett før landing. Ingen kom til skade, og de 124 passasjerene ble ikke klar over hva som skjedde, skriver Los Angeles Times.

Den amerikanske luftfartsadministrasjonen (TSA) har innledet full gransking av hendelsen, og flygeren må inntil videre holde seg på landjorda.

Amerikanske myndigheter startet etter terroraksjonene mot USA 11. september 2001 et program for å bevæpne og trene opp flygere på innenlandsruter.

US Airways-flygeren var del av dette programmet, og han fikk sist fornyet sin bæretillatelse i november.

- Vår sikkerhetsstatistikk er helt fortreffelig. Dette var helt unormalt. Minst 130.000 flyruter hver eneste måned blir beskyttet av væpnede flygere, sier Bob Hesselbein som sitter i sikkerhetskomiteen til den amerikanske flygerorganisasjonen Air Line Pilots Assn.

- Etter 11. september ble vi overbevist om at våpen i førerkabinen var den beste måten å avskrekke flykaprere på, sier Hesselbein.