Flygende suite

Reiser du med Jet Airwais fra England til India, kan du kjøpe deg plass på 2,42 kvadratmeter fly helt for deg selv.

Det indiske flyselskapet Jet Airways har tenkt å ta en bit av det internasjonale langdistansemarkedet. For å gjøre det, har selskapet lansert en helt ny type seter på førsteklasse:

En 2,4 kvadratmeter stor "suite" der du kan nyte flyturen i fred og ro.

>>Se bilder av Jet Airways suite

Privat hule

Strekk deg ut i din egen flysuite. Foto: Jet Airways
Strekk deg ut i din egen flysuite. Foto: Jet Airways Vis mer

Suiten kan lukkes helt med skyvedører, så du kan stenge omverdenen ute. Setet kan selvsagt legges ned, og blir da til en seng som er 210 centimeter lang. Dermed burde selv de lengste passasjerene få seg en
komfortabel lur. Ifølge Jet Airways er dette den lengste flysengen et kommersielt fly kan tilby sine passasjerer.

Blir det for kjedelig å sove, kan du se på filmer på den 23 tommer store flatskjermen. Du kan velge mellom 200 timers underholding med blant annet filmer, sport, nyheter osv. Flystøyen og snorkingen fra medpassasjeren stenger du ute med Bose høretelefoner.

Suiten har også en garderobe der du kan henge fra deg klær, og to forskjellige hyller til andre ting, som sko eller laptop. Må du jobbe, kan du koble deg på strømmen, og ved hjelp av flyets telefonsystem kan du sende sms og e-post.

Middag for to

Så du en du likte spesielt godt på flyet? Det kan dekkes for to i suiten din, så du kan invitere en gjest til et flere retters måltider servert på håndmalt Bernardaud-porselen ved et spesialtilpasset bord. Den fineste franske sjampanje og årgangsvin serveres i Micassa krystallglass.

Suiten har også LED-belysning, justerbar korsryggstøtte i setet, og - kanskje det beste - et åttepunkts massasjesystem i ryggen på flysetet.

Jet Airways har selv vært med å utvikle suitene, som er produsert av BE Aerospace. Suitene er installert i Jet Airways nye Boeing 777-300ER fly, og det finnes bare åtte slike suiter på hvert fly.

De håndplukkede kabinansatte vil sikre deg "personlig service og ekte indisk varme og gjestfrihet", som Jet Airways selv sier.

Det er ikke billig å fly på første klasse med Jet Airways. En tur/retur billett mellom Delhi og London koster rundt 4.000 pund, cirka 48.000 kroner. Samme tur på økonomiklasse koster 538 pund, cirka 6.450 kroner.

Luksusbølge

Etter at lavprisselskapene kom på banen og skjerpet konkurransen på slutten av 1990-tallet, valgte mange "vanlige" flyselskap å droppe første klasse, og bare tilby økonomi og businessklasse. De antok at folk ikke ville betale ekstra for komfort på fly. Men i disse økonomiske oppgangstider, er det stadig flere flyselskaper som satser på komfort og luksus igjen.

Jet Airways oppgraderer også økonomiklassen. Foto: Jet Airways
Jet Airways oppgraderer også økonomiklassen. Foto: Jet Airways Vis mer


Oppgradert økonomiklasse

Jet Airways har også lansert et nytt økonomisete på langdistanseflyvningene. De nye setene er utviklet med tanke på ergometri, og skal ifølge flyselskapet være de mest komfortable økonomisetene i luften.

Setene er 81 centimeter brede (normalbredde for økonomiseter er cirka 40 centimeter). Når du senker ryggen, sklir hele setet fremover, slik at du får en 130 graders vinkel på setet. Det skal være den korrekte ergometriske sittestillingen, som reduserer spenninger i muskler og ledd. I tillegg her hodestøtten spesielt utviklet for å gi støtte til hode og nakke, så du slipper den klassiske nakkestrekken når hodet detter til siden når du dupper av. Føttene kan hvile i et nett plassert under setet foran.

Alle på økonomiklasse har sitt personlige leselys og eget underholdningssystem i ryggen på setet foran. Utvalget er det samme som på første klasse: over 200 filmer og tv-program, og 200 forskjellige spillelister.

Det nye økonomisetet vil bli installert på Jet Airways nye Boeing 777-300ER og Airbus A330-200 fly fra mai i år.

Jet Airways flyr mellom de store byene i India og Øst-Asias knutepunkt (Singapore, Kuala Lumpur osv). London er den eneste europeiske destinasjonen. Herfra flyr selskapet til Delhi, Mumbai og Ahmedabad.

På nett: Jet Airways

>>Se bilder av Jet Airways suite