<b>600 KRONER ER BILLIG:</b> Ikke gråt dersom den billige flybilletten din har blitt enda billigere. Du har fortsatt gjort et godt kjøp! Foto: Per Ervland
600 KRONER ER BILLIG: Ikke gråt dersom den billige flybilletten din har blitt enda billigere. Du har fortsatt gjort et godt kjøp! Foto: Per ErvlandVis mer

– Flybillett til 600 kroner er billig

Disse flybillettene bør du være fornøyd med.

Ikke gråt dersom flybilletten du nettopp kjøpte har blitt billigere. Du har fortsatt gjort et godt kjøp!

– Hvis du har kjøpt en billett til Paris for 600 kroner, bør du være fornøyd og ikke ergre deg over at flybilletten ble 200 kroner billigere i ettertid. Hvis du kan reise til de populære destinasjonene i Europa for mellom 500 til 1.000 kroner, kan du ikke forvente å gjøre det så mye bedre enn det, sier Ole Stouby, administrerende direktør i Travelmarket.dk, til Politiken.dk

Les også: Ny bookingside for flybilletter

– Aldri vært billigere å fly

Videre forteller Stouby at konkurransen er tøff blant flyselskapene og det er mange reiseselskaper som tilbyr flyreiser.

– Forbrukerne kan velge og vrake, og flybilletter har aldri vært billigere enn de er nå, opplyser Stouby.

Hvis du ønsker å få tak i den billigste flybilletten, lønner det seg å være tidlig ute.

– Prisen er vanligvis basert på tilbud og etterspørsel etter et auksjonsprinsipp. De billige billettene blir ofte solgt først, deretter ryker prisen i været. Jo nærmere avreise, jo dyrere blir flybilletten, uttalte han til avisen.

Også tall fra Statistisk sentralbyrå viser at prisen på flybilletter har gått kraftig ned. 2. mars meldte SSB om et nytt bunnivå for flybillettpriser.

Lover 2.000 kroner for New York tur/retur

Norwegians Bjørn Kjos har tidligere poengtert at det er billig å fly. Under åpningen av Reiselivsmessen på Telenor Arena Fornebu i januar, talte han om temaet «hvordan flyr vi inn framtiden?»

– Dere aner ikke hvor billig det blir å fly i framtida! utbrøt Kjos.

Norwegians aller første 787-8 Dreamliner er ventet ved årsskiftet, og planen er å satse på direktefly til New York og Bangkok.

– Det skal være veldig billig å fly langt med Dreamlinerne våre! Vi kommer til å ta 2.000 kroner for Oslo - New York tur/retur, mens andre tilbyr 4.000 kroner, fortalte den administrerende direktøren.

Dette kostet SAS NY-billett i 1963

17. september 1946 gikk den første SAS-flyvningen til New York fra Skandinavia. Ulempen var bare at flyturen tok 25 timer, med mellomlanding i Skottland og Newfoundland.

Heldigvis har det blitt billigere å fly til New York enn hva tilfellet var for 48 år siden.

En tur/retur-billett kostet i 1963 det samme som en Volkswagen folkevogn, ifølge en pressemelding fra SAS. Dengang kostet det 4.223 kroner for en tur/retur-billett på turistklasse, som tilsvarer 42.790 norske kroner i dag.

På førsteklasse var prisen 7.017 kroner i 1963, noe som tilsvarte 71.102 norske kroner i 2011.

SAS har uttalt at normalprisen på tur/retur-billetter i dag skal ligge på cirka 4.295 kroner, men det kan i perioder også være muligheter for enda rimeligere billetter. Continental flyr også direkte mellom New York og Oslo. Denne ruten tar også åtte timer.