Fly uten pilot

Flyet som tar deg med hvor du vil.

Ja, du hørte rett. Med dette taxiflyet skal du etter planen kunne taste inn hvor du skal lande, på en datamaskin, og den tar seg av både take-off, reise og landing. Flyet tar fra fire til åtte passasjerer.

Hvis du er lei av motorveikø hjem fra jobb, og synes du trafikkulykkene stadig øker, kan du følge med på NASAs nye utvikling av jet-flyet som fungerer som taxi.

Det tar deg med dit du vil. På nett hevdes det at prisen skal bli overkommelig, og at du selv styrer flyet.

Kofferten som triller av seg selv

Fordi det er trygt

Flymaskiner sies å være det tryggeste fremkomstmiddelet. Det er derfor NASA har satset på dette nye prosjekt. Når du flyr, unngår du biltrafikkulykker, som er i økning, og flyet skal også forebygge bilkø og andre bakkeforsinkelser.

Flyet som tar deg dit du vil - uten pilot! Foto: NASA
Flyet som tar deg dit du vil - uten pilot! Foto: NASA Vis mer


Bor du langt fra alt og alle, og ønsker deg lettere og raskere fremkommelighet kan du hoppe på et taxifly. Det skal nemlig forkorte tiden det tar å reise fra land til by betydelig. Dette mener forskerne vil forbedre miljøet og bevegeligheten inn og ut av småstedene.

Se hvor du sitter tryggest i flyet

Alltid flyavganger

I tillegg vil prosjektet ta av for presset på store flyplasser. Forskerne mener flyplassene med stor trafikk ofte medfører at flyene blir forsinket, og at de ofte kansellerer flyreiser.

Artikkelen fortsetter under annonsen

Navnet på prosjektet er The Small Aircraft Transportation System Project (SATS).
National Aeronautics and Space Administration (NASA) er ikke alene om å utvikle ideen. De har med seg Department of Transportation/Federal Aviation Administration (FFA) og National Consortium (NCAM) også.

Prosjektet har mottatt 69 millioner US dollar i støtte fra den amerikanske kongressen. Så gjenstår det å se om det noen gang tar av fra en flyplass nær deg.

Dreamliner - ikke før 2010