Fly uten billett!

Billettløse reiser er i ferd med å bli svært populært. Nå kan du ha bonusprogram og flybillett i ett og samme kort. Det er gratis og du kommer garantert til å bruke det snart. Slik gjør du det og hit kan du reise.

Flybilletter er på vei ut. Plastkortene har gjort sitt inntog i flyverdenen og de har kommet for å bli. Nå skal du slippe å hente billetter, passe på dem og styre med papirarbeid ved endringer.

Overveldende respons

SAS åpnet for billettløse reiser så tidlig som i 1998. I september i fjor lanserte også Braathens tilbud om billettløse reiser for sine Wings medlemmer. Responsen har vært overveldende:

- Opptil 40 prosent av markedet vårt benytter nå billettløse reiser, eller det vi kaller e-pass. Vi må kunne si at det hittil har vært en stor suksess. Pågangen har vært overveldende, sier informasjonssjef ved Braathens, Anne Grete Ellingsen.

Begrenset bruk

Glem billetten. I framtiden trenger du kun et plastkort for å reise.
Glem billetten. I framtiden trenger du kun et plastkort for å reise. Vis mer

Både SAS og Braathens har åpnet for billettløs reise tilknyttet sine bonuskort, Eurobonus og Wings. Mens Braathens begrenser tilbudet til reiser innenlands og businessklasse, kan du med SAS reise billettløst innen Skandinavia med alle billettyper. Til gjengjeld krever SAS at du må betale reisen på forhånd.

SAS har i tillegg et uavhengig kort, Travelpass, hvor du også får tilgang til reiser innen Norden samt utvalgte europeiske byer. Travelpass er beregnet for reisende som pendler ofte og fast mellom byer, du må derfor bestemme på forhånd hvor du skal reise og hvor ofte.

Framtiden: Alt skal gjennom kort!

God funksjonalitet og overveldende respons fra kunder har fått flyselskapene til å utvide tilbudet. Braathens satser på at kunne tilby billettløse reiser med alle billettyper til samtlige destinasjoner innen utgangen av året. SAS skal ikke være dårligere: 26. april åpnes det for destinasjoner utenfor Skandinavia.

Artikkelen fortsetter under annonsen

- Vi kommer til å lansere billettløse reiser til noen byer i Europa og Nord-Amerika. Tilbudet kommer kontinuerlig til å utvides, forteller salgsjef i SAS, Stein Bemer.

Braathens Wings kort lar seg videre kombinere med Mastercard slik at du kan ha kredittkort, identitetskort, flybillett og bonusprogram i ett og samme kort.

Lavere priser?

Med lavere administrasjonskostnader kan det spekuleres i om en effektiv innførsel av billettløse reiser vil påvirke prisnivået.

- Vi utelukker ikke at billettløse reiser kan påvirke flyprisene. Mindre administrasjon ved bestilling og registrering av billetter gjør transaksjoner mer kostnadseffektive, bekrefter Bemer.

Slik gjør du det!

Beklager – dette elementet er ikke lenger tilgjengelig.

Alt du trenger for å reise billettløst er medlemskortet til enten SAS eller Braathens bonusprogram. Vi har testet de ulike bonusprogrammene i denne artikkelen. Billetten bestiller du på vanlig måte, eller gjennom nettsidene til SAS og Braathens.

Med et Braathens Wings kort behøver du ikke bestille reisen på forhånd. Er det ledig plass på flyet holder det at du har et kort med en betalingsavtale. Betaling skjer på vanlig måte, du kan selv velge om du vil faktureres, belaste bankkonto eller kredittkort.