Fly nesten truffet av brennende objekt

Et fly på vei til Auckland i New Zealand, ble nesten truffet av brennende objekter. Nå spør alle seg hva det egentlig var.

I første omgang trodde man det var snakk om brennende objekter fra en russisk satelitt, men Nasa har uttalt at de mener det kunne vært en meteor.

En undersøkelse av hendelsen er satt i gang for å finne ut hva det var passasjerene på Lan Chile Airlines Airbus A340 på vei fra Santiago, Chile, til Auckland, så fare forbi.

Objektene var så nære flyet at piloten kunne høre lyden av at de brøt lydmuren. De var så nære at flyet bare var 40 sekunder fra katastrofen, skriver The New Zealand Herald.

Romsøppel vanlig

Stillehavet blir gjerne brukt som gravplass for satelitter som har utspilt sin rolle. Deres plassering og tidspunkt for når de faller ned i atmosfæren blir rapportert til lufttrafikksentralene. Hvis de brennende objektene piloten så viser seg å tilhøre en russisk satelitt, har tidspunktet for ankomsten slått feil med 12 timer.

Undersøkelser er nå igangsatt for å finne ut om russerne feilberegnet satelittens plassering, eller om det var en meteor piloten så.

Ingen har hittil blitt drept av romsøppel som faller fra himmelen, men i 1997 ble en kvinne i Oklahoma lettere skadet da noe romsøppel traff skulderen hennes.

Kilde: The New Zealand Herald