Fly ivei under tusenlappen

Høyt, fritt og billig. Med lavprisflyene blir vi tilbudt reiser ut av landet til under 1.000 kroner, og feriepungen jubler. Billigrutene ut av Norge har blitt mange, og valgfriheten er stor.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon
Lavpris, billig, enveis? Sjekk hvor du kan reise billigst fra Norge.
Lavpris, billig, enveis? Sjekk hvor du kan reise billigst fra Norge. Vis mer

Fly ivei under tusenlappen

  1. Hit flyr du billig
  2. Lavprisselskapene


Går du deg ofte vill i lavprisjungelen av flyselskaper når ferien skal planlegges, og lurer på hvilket selskap som er billigst og hvor du finner den rimeligste flybilletten? Etter lavprisfilosofiens inntog er det full krig om å ha de beste tilbudene, noe som stadig presser prisene ned. Nå har også de tradisjonelle flyselskapene slengt seg med i kampen om lavpristurene, og selskaper som SAS Braathens og Widerøe kan i likhet med de opprinnelige lavprisselskapene glede sine kunder med tresifrede billettpriser.

I vår oversikt har vi samlet sammen både de tradisjonelle flyselskapene og de typiske lavkostselskapenes beste tilbudspriser. Hvilke selskaper vi har med i guiden vår leser du mer om her. Kravet vi har stilt til rutene i guiden er at startprisen en vei er lavere enn 1.000 kroner.

En tur til Palma på Mallorca for 690 kroner, eller en svipptur innom Panthèon og Roma til 640? Her ser du vår oversikt over billige turer fra Norge.

Rekordlave billettpriser

For fire år siden pakket vi koffertene og dro til London for 4.000 kroner, tur-retur. I dag kan vi imidlertid velge og vrake i billetter for godt under tusenlappen. Om vi beveger oss til Torp og flyr med Ryanair til London for eksempel er feriepungen reddet. 199 kroner en vei. SAS Braathens flyr deg også rimelig til storbyen, 430 kroner en vei og fra Bergen drar du til Big Ben med Norwegian til 349 kroner. Aldri har det vært så billig å ta seg en ukes fri fra brunosten. Men det trenger ikke være bare enkelt - veien til billigbilletten kan være lang, og er brolagt med fleksible forsetter. I denne artikkelen får du noen stalltips om hvordan du går fram for å kapre nettopp drømmebilletten.

Fleksiferie

En tur til Venezia eller New York er ikke lenger forbeholdt fiffen. Lavprisflyene har uten tvil revolusjonert flytrafikken ved å gi millioner av vanlige mennesker muligheten til å fly til priser man har råd til. Lavprisprofilen Ryanair vil for eksempel bare i år frakte nær 28 millioner passasjerer på sine ruter i 16 land.

I lavprisflyene, som ved å tilby rimelige billetter gir de reisende en økt grad av fleksibilitet og frihet, har charterselskapene også fått en stor konkurrent. Da det før var vanlig å kjøpe tur-retur billetter eller pakketurer for å sikre seg de laveste prisene, er trenden nå snarere selvpakking av reiser. Med billige enveisbilletter kan du for eksempel cruise rundt på loffetur fra land til land, eller kombinere billetten med båtloffing og Interrail, hvis du ønsker det. Valget er ditt.

Reiser du med lavprisselskaper lander du ofte et stykke unna feriedestinasjonen, og kanskje går heller ikke avgangen fra din aller nærmeste flyplass.
Reiser du med lavprisselskaper lander du ofte et stykke unna feriedestinasjonen, og kanskje går heller ikke avgangen fra din aller nærmeste flyplass. Vis mer


Ikke bare gull og grønne skoger

Lavprisreisens medalje har imidlertid en liten bakside og enkelte ulemper, selv om en reise til London for en hundrings ikke er mye å si på. De typiske lavprisrutene flyr nemlig gjerne til flyplasser der landingsavgiftenene er lave, som en del av selskapenes kostnadsbegrensende strategier. Du kan med andre ord ende opp langt pokker i vold fra stedet du har bestilt billett til. Flyr du for eksempel med Basiq Air fra Oslo til Amsterdam i god tro om at Red Light District er like rundt hjørnet, får du deg kanskje en liten overraskelse når du går ut av flyet i Rotterdam. Ryanair er også en kløpper i å lande langt unna feriestedet. Skal du til Frankfurt for eksempel, har du en reise på 120 kilometer fra flyplassen i Hahn å se frem til, samt økte utgifter utover flybilletten og kronglete transport.