Fly-gymnastikk på Finnair

Finnair tilbyr nå gymnastikk på sine langflygninger.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

Finnair har utviklet en type sittende gymnastikk som skal være svært bra for passasjerer under lange flygninger, melder danske Politiken.

Som vi har skrevet i tidligere artikler er det ikke ufarlig å sitte stille i et fly i flere timer. Verdens helseorganisasjon (WHO) advarer at på flyturer over fire timer dobler risikoen for blodpropp på grunn av nedsatt blodsirkulasjon i bena.


Finnair tilbyr derfor nå finsk gymnastikk om bord på sine lange flygninger. Ettersom det kan være vanskelig å holde kroppen i bevegelse på små flater som i et fly, har finnene derfor utviklet et gymnastikkprogram som kan utføres sittende.

Fra september blir passasjerene på rutene til Asia og New York tilbudt å få være med på Asahi, utviklet av finske atleter og som består av langsomme bevegelser og pusteteknikker.

I tillegg bedyrer Finnair at øvelsene ikke skal være til sjenanse overfor de andre passasjerene.

- Asahiteknikken vil få våre passasjerer til å føle seg friske og våkne, selv etter lengre flygninger. Teknikken er en fremragende måte å forbedre sin fysiske form, og den kan utføres overalt, sier Sari Fairchild, Finnairs salgsdirektør i Danmark.


Lyst til å diskutere?

Besøk vårt debattforum!