Fly direkte fra Norge

Det er ikke alle reisemål som er like lett tilgjengelig fra Norge. Her er oversikten over hvor du kan reise direkte fra hjemlige flyplasser.

Det er fristende å reise til Barcelona, Bahamas eller Budapest. Men kan du reise dit direkte? Kreves flybytter underveis kan du regne med laaaaang reise, kjedelig venting på flyplassene og større sjanse for tapt bagasje. I tillegg anses direkteflygninger som tryggere enn om du må bytte fly.

Hovedflyplassen tar kaka

Du kommer deg direkte til New York med rutefly fra Norge.
Foto: SAS Foto: SAS
Du kommer deg direkte til New York med rutefly fra Norge.
Foto: SAS Foto: SAS Vis mer

Ingen overraskelse. Landets hovedflyplass er også stedet som gir deg flest destinasjoner å velge i som direkte reisemål med rutefly. Herfra kommer du deg selvsagt direkte til de viktigste flyplassene i våre naboland. Også til mindre viktige – hva med en tur til Västerås for eksempel? Du kan også fly uten bytter til fjernere mål som Reykjavik, Dublin og New York. Sjekk oversikten her.

Lavpris hos naboen

Det er kanskje ikke så mange destinasjoner å velge i fra Torp utenfor Sandefjord, men flyplassen har stadig økende trafikk. Her er det først og fremst lavprisselskapet Ryanair som har dannet grunnlaget for trafikkøkningen som har gjort Torp til Østlandets hovedflyplass nummer to. Vel verdt en sjekk for deg som planlegger en tur til London. Her kan du se andre tilbud om direkteflygninger fra Torp.

Mot vest

Fra oljebyen Stavanger er det selvsagt behov for en viss direktekommunikasjon med det store utland. Du kommer deg både øst, vest og syd i verden med utgangspunkt i Sør-Vestlandets hovedstad. Konkurransen er størst til Aberdeen i Skottland.

Også fra landets nest største by kan du komme deg direkte til flere destinasjoner. Flere europeiske storbyer kan nås fra Hansastaden. Hvilke andre byer du kan reise til fra Stavanger og Bergen finner du her.(Merk: Vi har ikke tatt med direkteruter innenlands selv om mange i Bergen hardnakket vil hevde at byen er mer som egen stat å regne…)

Magert i Nord

Like stort utvalg har du dessverre ikke om du tar utgangspunkt i flyplasser lenger nord i landet. Verken Ålesund eller Bodø vil for eksempel skryte på seg direkteruter utenlands, og fra Trondheim er det én fattig rute som beveger seg direkte mot et mål utenfor landegrensene. Den går til Kastrup utenfor København. Om utvalget er lite, er det ett par spennende destinasjoner. Hva med en tur til Murmansk? Det kan du få fra Tromsø. Fra neste sommer kan også den lille flyplassen Banak utenfor Lakselv by på direkteflygninger til Helsinki, Finland.

Charter selvsagt

Vår oversikt gir deg kun ruteflyene. Direktefly er selvsagt charterbransjens store og viktige fortrinn. Reiser du med charter kommer du deg som regel direkte til det reisemålet du har valgt. Charterselskapene har andre reisemål og som regel andre fly enn ruteselskapene. Mindre fleksibilitet i forhold til avgangstid og dato må du regne med, likeså at de fleste billettene inkluderer opphold på hotell. Ut over dette er tilbudet mangfoldig, etter hvert også til eksotiske destinasjoner. Vil du direkte til Brasil eller Karibia, Egypt eller Kanariøyene? Til disse og flere andre reisemål er charterselskapene eneste alternativ fra Norge.

Billig reise?

Vil du sjekke chartertilbudet bør du prøve vår oppdaterte restplassoversikt. Her finner du de siste og billigste reisene som er tilgjengelig på markedet. Ta en titt i Din Reiseguide og se hva andre synes om ditt reisemål. Her kan du også legge inn karakterer selv eller skrive et reisebrev.