Flomdrama i Praha

Ekstraordinært vær gir masseevakuering i Praha. Norske turister er foreløpig ikke rammet.

Karlsbroen er stengt, og deler av Praha evakuert. <I>Arkivfoto</I>
Karlsbroen er stengt, og deler av Praha evakuert. Arkivfoto Vis mer
Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

Elven Vltava som renner gjennom Praha, regnes å nå sitt høyeste nivå på hundre år i dag, tirsdag. I hele natt har frivillige og utkommanderte arbeidet med flomsikring av de historiske bygningene i Prahas gamle bydeler. Byens fremste turistattraksjon, Karlsbroen, er stengt slik at redningsmannskaper får fri bane til å fjerne vrakgods som hoper seg opp under brobuene. Byens borgermester varsler at de 50.000 som nå blir evakuert fra sine hjem og bosteder, må regne med fire dagers fravær før de kan returnere. Også i det øvrige Tsjekkia er tusenvis av mennesker evakuert på grunn av flomvannet.

Ekstraordinære forhold

- Det er dramatiske forhold med mye nedbør, og våre gjester opplever ekstraordinære værforhold. Vi har imidlertid ikke behov for å evakuere våre gjester foreløpig, forteller administrerende direktør i Star Tour, Frode Hansen.

Ingen av selskapets hoteller ligger i nærheten av evakueringsområdet, og Star Tour regner med at flomtoppen er nådd, slik at evakuering ikke blir nødvendig.

- Vi vurderer forholdene fortløpende, men turene til Praha vil foreløpig gå som normalt, forteller Hansen.

Anne Lise Sørlie i Saga Solreiser sier turene til Praha foreløpig går som normalt.
Anne Lise Sørlie i Saga Solreiser sier turene til Praha foreløpig går som normalt. Vis mer

Det meldes heller ikke om problemer på Saga Solreisers bosteder i Praha.

- 11 gjester reiser torsdag, og vi regner med at turen går som planlagt, forteller administrerende direktør i Saga Solreiser, Anne Lise Sørlie.

Siden de gamle bydelene og flere av byens store attraksjoner ligger i evakueringsområdet, må de reisende imidlertid regne med at de får sett mindre av byen enn de hadde forventet på forhånd.

Ut på tur?

Vi har mange nyttige verktøy for deg som skal ut på reise:

  • Restplasslisten er stedet for deg som er ute etter billige reiser. Her finner du charterselskapenes restplasser på ett sted.
  • Reiseguiden gir deg tips og råd til ting å se, godt å spise og steder å besøke – eller ikke besøke. Rådene kommer fra de som kjenner stedene best, nemlig turistene selv.
  • Fergeguiden er for deg som skal vannveien til Danmark, Tyskland eller Storbritannia. Her kan du finne ut hvem som seiler hvor, og til hvilken pris.
  • Valutakalkulatoren gjør de vanskelige regnestykkene for deg.