Fløibanen

Den største attraksjonen?

Publisert
Sist oppdatert
Til sommeren skal byggearbeidet på Fløien stå ferdig. Da skal utsikten visstnok bli enda mer imponerende. Foto: Kim Jansson
Til sommeren skal byggearbeidet på Fløien stå ferdig. Da skal utsikten visstnok bli enda mer imponerende. Foto: Kim Jansson Vis mer


Drøyt 150 meter fra Fisketorget finner du starten på den berømte Fløibanen. På spørsmål om dette er byens største turistattraksjon er svaret fra bergenskjenner Alvheim klingene klart:

- Yes! Og det er en av de best besøkte attraksjonene i Norge også.

Fløibanen er Skandinavias eneste skinnegående kabelbane for passasjerer. Banen ble offisielt åpnet tidlig i 1918.

Det tar rundt ti minutter fra start til endestasjonen på toppen, 320 meter over havet. I følge vår representant fra Reiselivslaget går det en ny vogn hvert kvarter, og oftere i høysesongen. På toppen finner du blant annen en suvenirbutikk og en restaurant. Her er det også en del turstier.

På en tåkefri dag har du en imponerende utsikt over Bergen. La deg ikke avskrekke av regn og vind; å oppleve de enorme vindpustene og piskende regn på toppen av banen er nesten en attraksjon i seg selv.

På Fløibanens nettside kan du se et webkamera med oppdatert utsikt fra Fløyen. Her er det også informasjon om temperatur og vindstyrke.

 • Se webkamera fra Fløyen (ekstern lenke)

  Akkurat nå bygges det et nytt utsiktspunkt på Fløien. Det skal etter planen stå ferdig når sommersesongen begynner.

  Her starter Fløibanen Foto: Google Earth
  Her starter Fløibanen Foto: Google Earth Vis mer

  Her finner du Fløibanen:

 • Vi bryr oss om ditt personvern

  dinside er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

  Les mer