Flest alpemeter for pengene

SKI: Hvor får du flest løypemeter for heiskortpengene?

Skikjøring i Dolomittene.Foto: Dolomite Superski Foto: Dolomite Superski
Skikjøring i Dolomittene.
Foto: Dolomite Superski Foto: Dolomite Superski Vis mer

Flest alpemeter for pengene

  1. Bilder fra Alpe-ski


Den tyske avisen Bild.de har sjekket hvor i Alpene du får flest løypemeter for heiskortpengene. Vinneren er Dolomittene i Italia, hvor du kan boltre deg på 1.220 løypekilometer for 194 euro i høysesongen (seksdagerskort). Dette skipasset er gyldig i 12 skiområder, blant annet Cortina d'Ampezzo, Marmolada og Hochpustertal. 450 heiser sørger for at du kommer deg opp de høye fjellene uten for store anstrengelser. Her er det snøgaranti i 90 prosent av bakkene, og solskinn åtte av ti dager. I perioden 18. mars til 18. april, er det ytterligere hyggelige tilbud å hente: i denne perioden bor og kjører barn under åtte år gratis. I perioden 25. mars til 18. april, får du bo i sju netter for prisen av seks, og du får et seksdagers skipass for prisen av et femdagerspass.

På nett: dolomitisuperski.com

2. og 3. plass

Kärnten i Østerrike er nestemann på listen etter Dolomittene. Mens du betaler 0,159 euro per løypekilometer i Dolomittene, betaler du 0,187 euro per kilometer i Kärnten. Med et gullpass her, har du tilgang til 28 skiområder i Kärnten, og ytterligere seks i Øst-Tyrol.

På nett: topski.at

Ski Amadé i Østerrike er tredje best; her betaler du 171 euro i høysesong eller 159 euro i lavsesong for et seksdagerskort - som gir deg tilgang til 860 løypekilometer. Kjøper du et "superpass", som er gyldig i 22 skiregioner, får du 2.000 løypkilometer å boltre deg på. Dette koster 183 euro for seks dager.

På nett: Ski Amande

Verstingen blant de pristestede områdene, er Silvretta i Sveits/Østerrike. Her koster det deg 179 euro for et seksdagerspass, som åpner 200 løypekilometer for dine føtter. Dette gir en kilomtererpris på 0,895 euro, som er langt høyere enn de tre billigste.

Kilde: Bild.de

Relaterte artikler:

Pristest svenske skianlegg (sesongen 2005/06)
Pristest norske skianlegg (sesongen 2005/06)
Test deg selv: Proff på ski?
Mest løype for pengene i norske skisenter (jan. 2002)