Flesland får bybane

Om fire år kan du ta bybanen mellom flyplassen og Bergen sentrum.

<b>SIGNERER:</b> Konsernsjef Dag Falk-Petersen og fylkeordfører Tom Christer Nilsen under avtalesigneringen.  Foto: Avinor
SIGNERER: Konsernsjef Dag Falk-Petersen og fylkeordfører Tom Christer Nilsen under avtalesigneringen. Foto: Avinor Vis mer
Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

Glem flybuss, taxi og bil. Dersom alt går etter planen, skal du i 2016 kunne ta bybanen mellom Bergen sentrum og Flesland flyplass. Det opplyser Avinor i en pressemelding.

Bybanen skal bidra til at flyplassen øker kollektivandelen til og fra lufthavnen fra dagens 22 prosent til nærmere 40 prosent, og kostnadene ved bybanestasjonen er beregnet til 100 millioner kroner.

Les også: Vil NSB slå Flytoget på fart?

Et miljøvennlig tiltak

Det var tirsdag 31. januar at Avinor, Hordaland fylkeskommune og Bergen kommune signerte intensjonsavtalen om bygging av en bybanestasjon, i tilknytning til den planlagte nye terminalen ved Flesland.

– Dette er et by- og lufthavnutviklende prosjekt Avinor er glad for å være med på. Bergen lufthavn er den nest største lufthavnen i Norge, og Avinor er opptatt av å finne effektive og miljøvennlige transportalternativer mellom lufthavn og sentrum. Dette er et prosjekt som styrker Avinors miljøprofil, sier konsernssjef Dag Falk-Petersen i pressemeldingen.

Fylkesordfører, Tom Christer Nilsen, har stor tro på forlengelsen av bybanen.

– Mange trodde ikke dette var mulig, men nå er vi kommet et godt stykke på vei. Med en bybane som strekker seg helt fram til lufthavnen, framstår Bergen som en moderne by, med et moderne transportsystem – og med en moderne lufthavn, sier Nilsen.

Lyst til å diskutere?

Besøk vårt debattforum!