Flere store shoppingsenter

Kina står klare til å overta shoppingtronen, men ennå er det strengt tatt amerikanerne som innehar tittelen "verdens største shoppingsenter".

West Edmont Mall utsmykket med kunstig hav og skip.
Foto: West Edmont Mall Foto: west edmont mall Vis mer
Mall of America er et av verdens største shopping- og underholdningssenter.

Foto: Mall of America Foto: Mall of America Vis mer
Galleria Vittorio Emanuele er et vakkert skue.
Foto: I.A.T Ufficio Informazioni e Accoglienza Turistica della Provincia di Milano (Milanos turistinformasjon) Foto: I.A.T Ufficio Informazioni e Accoglienza Turistica della Provincia di Milano Vis mer

Verdens største shoppingsenter

  1. Flere store shoppingsenter


West Edmonton Mall

West Edmonton Mall i Canada er fremdeles verdens største shoppingsenter, med et areal på 483.000 kvadratmeter. Her kan du vandre gjennom over 800 butikker, 11 stormagasiner og 110 spisesteder. Her er også underholdningssteder til glede for både barn og voksne - blant annet vannpark, golf, kasino mm.

Mer info på handlesenterets egen nettside: westedmall.com

Mall of America

Mall of America i Minneapolis åpnet i 1992, og har en bygningsmasse på cirka 390.200 kvadratmeter. Senteret kan tilby både butikker og spisesteder, men også nattklubber, kino, familieparker og annen underholdning. Det er rundt 520 butikker og 60 restauranter å svi av penger i.

Mer info på handlesenterets egen nettside: mallofamerica.com

Størst under bakken

Verdens største underjordiske handlesenter er The PATH i Toronto, Canada. Handlegaten strekker seg 27 kilometer i lengde og har et område på 371.600 kvadratmeter med butikker. Her er rundt 1.200 butikker og andre servicetilbud, og du kan nå mange av Torontos turistattraksjoner fra den underjordiske handlegaten.

Verdens eldste

Ikke blant de største i areal, men de eldste er tross alt størst på sitt vis ... Galleria Vittorio Emanuele i Milano ble bygget mellom 1865 og 1877, og er fortsatt berømt for sin arkitektur. Det skiller seg nok en del fra de handlesentrene som blir bygget i dag. Senteret ble tegnet av arkitekten Giuseppe Mengoni, som dessverre ikke fikk oppleve å se at byggverket hans ble åpnet. Han døde som følge av et fall fra glasskuppelen på senteret da han to dager før åpningen skulle sjekke detaljene.

Senteret fikk navn etter Italias første konge, som også stod for åpningen.

Europas største

Europas største shoppingsenter er Metro Centre i Gateshead, England. Her finner du 324 butikker, kafeer, barer etc., samt 11 stormagasin samlet under ett tak. Senteret har en flate på 157.935 kvadratmeter.

Mer informasjon i denne artikkelen.

Nord-Europas største

Du finner Nord-Europas største innendørs handlesenter i Göteborg. Nordstan har et gulvareal på 306.700 kvedratmeter, og kan tilby shoppingopplevelser i rundt 170 butikker. Senteret besøkes av rundt 70.000 hver dag, og har et besøkstall på rundt 29 millioner i året (tall fra 2003).

Mer informasjon på handlesenterets egen nettside: Nordstan.se

>> Klikk her for å komme tilbake til hovedartikkelen