Flere opplevelsesreiser

Her er flere eksklusive pakkereiser.

ILLUSTRASJONSFOTO: Karibisk eventyr.(Bildet er ikke direkte relatert til stedene i artikkelen.) 
Foto: Guri Løchsen Foto: Guri Løchsen
ILLUSTRASJONSFOTO: Karibisk eventyr.(Bildet er ikke direkte relatert til stedene i artikkelen.)
Foto: Guri Løchsen Foto: Guri Løchsen Vis mer
[Ugjyldig objekt (NAV)]

Karibiske drømmer

Hører du med blant de som heller foretrekker slaraffenliv fremfor fysisk slit over Nordpolen, kan kanskje en uke i egen villa i Karibia med egen hushjelp, gartner og kokk friste? Select Travel har reisene hvis du har pengene. En uke i egen villa på den 5 kilometer lange private øya Mustique, som er en av Grenadinene, koster fra 67.000 kroner. I tillegg kommer flyreise, som koster fra 10.000 kroner, og selvsagt mat og andre utgifter.

Foretrekker du heller Jamaica, kan du få egen villa på etablissementet Jamaica Round Hill Hotel & Villas, for 80.000 kroner i uken. Her har du eget basseng, og frokost er inkludert. Her kommer også flyreisen i tillegg, som koster fra 7.000/8.000 kroner og oppover - avhengig av hvilken klasse du flyr.

- De som kjøper de dyreste reisene er ikke hverdagslig kost, men de kommer inniblant. I snitt bruker de som reiser med oss rundt 20.000-25.000 kroner på ferien, med fly og hotell inkludert, sier adm.dir. i Select Travel Norge, Sigrid Ødegård.

Gjennom Select Travel kan du også leie en egen øy. Det koster cirka 100.000 kroner døgnet ...

50.000 pluss per reise

Selskapet Worldwide Adventures selger reiser til 185 land, fra Antarktis til Stillehavet – både ferdigsydde pakker og skreddersydde program. De selger alt fra storbyreiser til eksotiske badeferier til fjerne steder, og opplevelsesreiser.

- Vi selger mest til det øvre sjiktet. Våre kunder legger i gjennomsnitt igjen 50.000-60.000 kroner per person per reise, sier Thor Wazdeleon, produktsjef i Worldwide Adventures. Seks ukers safari i Afrika er mest populært, forteller han.

Wazdeleon gir et prisoverslag på 31.000 kroner per person, for en uke med safari i Botswana, med alt inkludert og losji i høyere prisklasse – til tilbudspris. Ti netter med dykking ved Palau i Stillehavet koster cirka det samme. Trekkes du sydover, kan det kanskje friste med et cruise innom Antarkis, Falklandsøyene og Sør-Georgia? 19 dager om bord i beste lugar koster rundt 100.000 kroner.

Verdens mest ekstreme organiserte reise

Worldwide Adventures kan tilby 12.000 faste rundreiser årlig. De selger opplevelsesreiser, temareiser og lengre ekspedisjoner.
- Verdens mest ekstreme organiserte reise går fra London til Cape Town. Man kjører i en svær, spesialbygget bil med plass for maks 24 personer. Turen tar 30 uker, og koster 99.000 kroner – men dette er ingen luksustur, advarer Wazdeleon. På turen kjører man gjennom krigsområder i militærkolonne, og i Kamerun treffer man veggen; Der er det ikke veier. Det tar tre uker å komme seg gjennom landet, forteller Wazdeleon i Worldwide Adventures.

Han har selv deltatt på deler av turen.

- Vi brukte sju dager på 10 kilometer, vi måtte grave fram bilen hele tiden. Man kjører på stålmatter som legges under hjulene, forteller han.

Flere søker opplevelser

Reisebyrået Worldwide Adventures startet opp i 1994, og er et av få reisebyrå i Skandinavia som driver innen dette segmentet. De selger reiser også utenfor Norges grenser, så på de organiserte reisene vil du få internasjonalt reisefølge. Produktsjef Wadeleon sier at de har hatt oppadgående kurve siden starten.

- Det som er mest tydelig er at litt eldre mennesker har begynt å få sansen for å reise til mer eksotiske steder.

Reisebyrået merker også en oppsving i de typiske opplevelsesreisene.

- Vi har solgt flere opplevelsesreiser på én måned i år, enn vi gjorde i hele fjor, sier Wadeleon.

Opplevelser

Sportshuset XXL har en egen reisebyråavdeling, som for det meste selger pakker til opplevelsesreiser. Ved åpning reklamerte de med turer til Nordpolen for drøye 100.000 kroner. Andre ikke fullt kostbare turer som reisebyrået kan tilby i dag, er 13-dagers cruise i Antarktis i helt ordinær lugar for 60.000 kroner og 15-dagers reise med topptur til Kilimanjaro, safari og strandliv i Zanzibar, for cirka 30.000 kroner. Dette er alle priser fra landet reisen starter, så utgifter til transport til avreisestedet kommer i tillegg.

- Vi ønsker å gi folk en annerledes opplevelse. Det blir ofte litt dyrere enn en vanlig hotellferie, men så blir det en litt annerledes opplevelse også, sier selger Eva Spilleth i XXL Adventure.