Flere franske kystperler

Den franske kysten tilbyr alt fra blankskurte klipper, små fiskehavner, eksklusive rekreasjonssentre i artdeco stil til lange, hvite strender. Her er noen utvalgte herligheter for sommeren.

Flere franske kystperler


Saint Tropez

Elsket av Brigitte Bardot og Picasso og visstnok stedet g-strengen ble oppfunnet. Saint Tropez, på den franske Riviera, er dekadent og full av hotte Hollywoodstjerner. Byen byr på heftig natteliv og glamour på stranden Plage Port Grimaud, men blir jetsetlivet for prangende er strendene Plage de la Bouillabaisse, Plage des Graniers eller Plage des Jumeaux et utmerket avbrekk fra Burberry-badedraktene.

Porquerolles, Iles d'Or

Porquerolles er en av tre øyer som kalles de gyldne på Frankrikes Middelhavskyst. Øya har fire fort som er verdt et besøk utenom strandtid. Øya har i dag status som nasjonalpark. Øyene ligger utenfor kysten av Hyères, helt sør i Provence, syd for Saint Tropez.

Cannes

30 kilometer sørvest for Nice ved Middelhavet ligger Cannes, et lenge yndet feriemål for de rike og berømte. Hvert år kulminerer det hele i et spektakulært kjendissirkus når den røde løperen rulles ut under byens filmfestival. Byen har imidlertid mye mer å by på, som den berømte strandpromenaden La Croisette, eller det gamle klostertårnet Tour de Suquet, hvorfra utsikten utover kysten er praktfull.

Strand i Nice.
Strand i Nice. Vis mer


Nice

Denne vakre havnebyen ved den franske Riviera er Frankrikes femte største by og sjarmerende med sin nedslitte glamour, sitt turkise Middelhav, rullestrender og kronglete bakgater.

Saint-Malo

Saint-Malo er en by ved Rances utløp i Golfe de Saint-Malo på nordkysten av Bretagne. Flotte strender og et populært badested med rutebåtforbindelse til England. Gamlebyen er omgitt av en ringmur fra middelalderen, og fra byen kan du dra til Le Mont St Michel, det spektakulære klosteret bygd på en halvøy som blir adskilt fra fastlandet når tidevannet kommer.

St. Jean de Luz

Liten og sjarmerende fiskerlandsby på vestkysten av Frankrike, i Baskerland, rett ved spanskegrensen. Koselige smågater med fiskerestauranter og kunstgallerier, og rolige, hvite strender.

Korsika

Ajaccio sentrum, Korsika. Foto: Brynjulf Blix Foto: Brynjulf Blix
Ajaccio sentrum, Korsika. Foto: Brynjulf Blix Foto: Brynjulf Blix Vis mer


Denne øya i Middelhavet er delt i to, med Haute-Corese i nord med Bastia som hovedstad, og Corse-du-sud i sør, med Ajaccio som hovedstad. 170 kilometer fra Rivierarn og 80 kilometer til det italienske fastlandet, er Korsika en svært populær ferieøy. Øya bugner ellers over av fruktdyrking og deilige strender.

Tilbake til innledningen