FLERE BLIR SYKE PÅ FERIEN: Statistikk fra FNO viser at flere blir syke under ferieoppholdet. Foto: colourbox.com
FLERE BLIR SYKE PÅ FERIEN: Statistikk fra FNO viser at flere blir syke under ferieoppholdet. Foto: colourbox.comVis mer

Flere blir syke på feriereisen

319,7 millioner til syke nordmenn så langt i år.

Utenriksdepartementet råder alle nordmenn om å ha en gyldig reiseforsikring når de drar utenlands. Og det er kanskje ikke uten grunn.

Statistikk fra Finansnæringens Hovedorganisasjon (FNO) viser nemlig en økning i reiseforsikringserstatningene, og det er postene sykdom, avbestillinger og tyveri eller tap av reisegods som øker.

Opp med 17,5 prosent

Hittil i år er det meldt inn 125.331 reiseskader til forsikringsselskapene. Dette er 17,5 prosent flere skader enn i samme periode i 2009, og også en liten økning sammenlignet med i fjor.

Den største erstatningsposten er sykdom under reise, og det er denne som har økt klart mest de siste årene. Så langt i år er det meldt inn i overkant av 40.000 tilfeller av reisesyke til forsikringsselskapene. Dette betyr at langt flere har blitt syke under feriereisen enn i samme periode i 2009 og 2010.

Utbetalingene fra forsikringsselskapene så langt i år har vært på 319,7 millioner for reisesyke, som er 30,7 prosent mer enn i 2009.

Les også: Slik unngår du at ferien går i dass

Dropper å reise

Også bruken av avbestillingsforsikring går opp, viser statistikken fra FNO.

Så langt i år har det blitt meldt inn 23.453 avbestillinger til forsikringsselskapene, som er en økning på 4,3 prosent i forhold til samme periode i fjor.

Artikkelen fortsetter under annonsen

Dessuten er tallet hele 16,8 prosent høyere enn i 2009.

For kort tid siden skrev DinSide om viktigheten av å dobbeltsjekke hvilke forsikringer man har. Hvis ikke er det fort gjort å ende opp med doble forsikringer, siden mange nettreisebyråer tilbyr egne avbestillingsforsikringer i sine bookingsystemer.

Har man allerede en helårsforsikring dekker denne en avbestilling.

Les også: Dette kortet er smart i Europa