Flassfri festival

"Bald is beautiful" er temaet for USAs mest flassfrie festival.

For 28. år på rad møtes de: Medlemmene i foreningen Bald headed men of America skal igjen kåre årets skallede mann i den aerodynamiske festivalen som er lokalisert til østkysten av USA.

Hoder i fokus

John T. Capps III, grunnlegger av Bald-Headed Men of America.
John T. Capps III, grunnlegger av Bald-Headed Men of America. Vis mer
[Ugjyldig objekt (NAV)]

Byen med det passende navnet Morehead City står som vertskap for denne årlige begivenheten i de hårløse hoders navn. Alle blanke skaller er velkomne til festivalen som åpner andre helgen i september hvert år.

John T. Capps III er grunnlegger av foreningen som kanskje er den eneste i verden som vokser på grunn av manglende vekst... Ryktene vil ha det til at han grunnla foreningen etter å ha fått avslag på en jobb på grunn av sitt hårløse hode. Siden 1973 har foreningen vokst til omkring 20.000 medlemmer fra nesten 50 nasjoner. Og som Capps sier til sine medlemmer:

- We don't have room for drugs, plugs or rugs. (Narkotika, hårplugger og tupéer)

og

- God gave som men hair, and others brains.

Blank som en golfball

Evenementet sparkes i gang med en fråtsende fest på fredag, fortsetter med golfturnering, hodepolering og diverse kåringer lørdag. Vinnere skal hedres i følgende kategorier: Solar Dome, minste skallede flekk, glattest, mest kyssevennlig, beste all-round skallede og skallede dobbeltgjengere. Det blir også konkurranse i tupekast og kåring av årets skallede hode.

Artikkelen fortsetter under annonsen

Reis hit

Fristes du overmåte av en slik begivenhet, finner du Morehead City på østkysten av USA, i North Carolina. Syd for Washington D.C og nesten rett øst for byen Charlotte.

Ut på tur?

I vår oppdaterte restplassoversikt finner du de siste og billigste reisene som er tilgjengelig på markedet. Her kan du også bestille restplassvarslig over SMS. Vil du bestille vanlige charterreiser, finner du disse med vårt chartersøk.

Lurer du på om flyet er i rute? Nå kan du finne det ut på DinSide Reise. Sjekk vår kontinuerlig oppdaterte oversikt for flygninger med SAS, Braathens og Widerøe her. Ta også en titt i Din Reiseguide og se hva andre synes om ditt reisemål. Her kan du også legge inn karakterer selv eller skrive et reisebrev.