Flåmsbana får konkurrent

Åndalsnes (NTB): NSB skal samarbeide med Raumabanens Utviklingsselskap om utviklingen av togstrekningen gjennom Romsdalen, Raumabanen.

Vakker togtur med Raumabanen. Foto: Raumabanen
Vakker togtur med Raumabanen. Foto: Raumabanen Vis mer
Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

Raumabanen skal bli en ny «Flåmsbane» med en times guidet togtur mellom Åndalsnes og Bjorli. Kapasiteten vil ligge på 1.300 passasjerer daglig.

- Flåmsbanen har vært svært vellykket. Vi tror at også Raumabanen vil bli like vellykket, sier samferdselsminister Liv Signe Navarsete til NTB.

Hun sier at det er en forutsetning at turisttoget går i pluss etter tre år.

Baksiden av medaljen er at det blir to færre ordinære togavganger mellom Åndalsnes og Dombås i den tiden turisttogene går. Samtidig blir det flere avganger mellom Åndalsnes og Bjorli.

Navarsete sier at dette er en forutsetning for statlig medvirkning i reiselivssatsingen. Hun opplyser at det blir stilt nye togsett til disposisjon. Disse skal frigis fra Nordlandsbanen.

Det har vært kjørt turisttog gjennom Romsdalen de siste fem årene, og utviklingen har vært god, særlig i forhold til cruisemarkedet. Det er dette produktet som nå skal videreutvikles. Grundige analyser av markedet viser at potensialet er stort, opplyser prosjektleder Anders Venbakken i NSB og daglig leder Thomas Brekken i Raumabanens Utviklingsselskap.

På nett: Raumabanen