Flaggermus invaderer Australia!

Byen Katherine i Australias Nothern Territory er neppe stedet for deg med flaggermusskrekk…

Australia har vært plaget av kaninpest, overflod av kenguruer og gresshopper. Nå er det flaggermusen sin tur til å plage befolkningen down under. Byen Katherine i staten Northern Territory er for tiden lamslått etter å ha blitt invadert av de flygende nattedyrene.

Flaggermus av typen Flying Fox. Det er disse som plager livet av innbyggerne i Katherine. Vis mer

Flaggermus invaderer Australia!

  1. Hvor er Katherine?

Seks måneders beleiring

Godt over 100.000 flaggermus har slått seg ned i forstedene til Katherine. Her har trærne vært fulle hver dag de siste seks månedene. Om kvelden og natten trekker horder av flaggermus ut for å spise, og da er det frukt som står høyest på ønskelisten. En aldri så liten katastrofe for bønder og fruktdyrkere i området.

Hvert døgn opplever Katherine opp til ti strømbrudd som følge av at flaggermus har kollidert med strømledninger. I tillegg beskriver de traumatiserte innbyggerne lyden, og ikke minst lukten og mengden av ekskrementer fra flaggermusene som uutholdelig. Innbyggerne i Katherine har forsøkt det meste av virkemidler for å få flaggermusene til å flytte på seg. Soniske eksplosjoner, garn over frukttrær – men ingenting synes å hjelpe. Flaggermusene har bestemt seg for å bli.

Sorte djevler

Flaggermusene er forhatte og mytebelagte dyr i Australia. De største sortene kan veie opp til et kilo med et vingespenn på over meteren. I tidligere tider har man tatt i bruk alt fra flammekastere til gift for å kvitte seg med de fruktglade, flygende pattedyrene. Nå regnes derimot flaggermus som en truet dyreart i Australia. Lange perioder med tørke samt ødeleggelser av eukalyptusskoger har gjort at flaggermusene har måttet flykte inn til byene på jakt etter føde. Der er de ikke alltid like velkomne.

Katherine ligger cirka 200 kilometer sør for Darwin og huser i overkant av 8.000 innbyggere. De fleste turistene som stopper i Kathrine kommer for å se Katherine Gorge, et vakkert turområde med gode bademuligheter. Ta en titt på dette kartet.

Billig reise?

Har du kofferten pakket og klar, men ikke bestemt deg for hvor ennå? Ta en titt i vår oppdaterte restplassoversikt. For å se hva andre synes om ditt reisemål, eller for å komme med dine egne meninger – sjekk Din Reiseguide. Pass også på å send inn dine beste feriebilder og reisehistorier til vår store Sommerkonkurranse der du kan vinne reisebøker, en reise og fotoutstyr.