Fjord Line

Fjord Line seiler fra Vestlandet til Danmark og England.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon
image: Fjord Line
image: Fjord Line
[Ugjyldig objekt (NAV)]

Fjord Lines vevsider

Rutenett
Rutekart er skissert på hovedsiden – men uten navngitte destinasjoner. Egen tjeneste hvor du kan plotte inn hvor du reiser fra og til – og som da gir deg tidspunkt for avreiser og ankomst.

Prisinfo
Fjord Line gir deg oversikt over tax-free prisene før du reiser. Prisen for reisen er oppgitt i fargekodet tabell, og du må regne ut sluttprisen selv. Egne tilbudssider.

Skipene
Fjord Line har to skip som trafikkerer strekningene til England og Danmark. På nettsiden finner du informasjon om skipene, fra tekniske fakta til informasjon om underholdning om bord, lugarer, restauranter etc. Store bilder av lugarene, ellers en del mindre informative reklamebilder.

Reisemålsinformasjon
Her får du god informasjon om reisemål og attraksjoner – både for små og store. Lenker videre til aktuelle nettsteder. Kart over alle havneterminalene på rederiets rutekart.

Billettbestilling
Fjord Line har et verktøy de kaller ”forespørsel”, hvor du kan sende en forespørsel om det finnes ledig plass på skipet, etter dine ønskede datoer og kategorier. Du kan krysse av for ”bestill reisen for meg dersom det finnes ledig plass”. Du får imidlertid ikke opp pris på reisen – og vet altså ikke om du har fått plass eller ikke. Skjemaet du må fylle ut er også noe merkelig; du skal krysse av for antall personer i følgende klasser: Voksen, barn under 4, barn 4-15 og ambassadør …?

Kundetjeneste
Vi sender spørsmål til e-post adressen oppgitt på hovedsiden. Får umiddelbart et automatisk svar som informerer at det kan ta inntil to arbeidsdager før vi får svar på henvendelsen – og blir oppfordret til å ta kontakt via telefon dersom det haster. Når vi endelig får svar, har det gått to arbeidsdager, 5 timer og 25 minutter. De beklager seint svar, og forklarer det med stor pågang.

Brukervennlighet
Kontaktinformasjon lett tilgjengelig på hovedsiden. Inngangsportalen er noe forvirrende, og sidene gir umiddelbart et uoversiktlig inntrykk – men bedrer seg når du får overblikket. Noen av tekstene og tabellene er så brede at du må dytte teksten fra side til side (skrolle sidelengs) – som er lite brukervennlig.

Terningkast: 3

  • Videre til neste nettsted i testen.

  • Gå til konklusjonen.